En gren på 80-100 centimeter, en gammel gryde med en ske –  gerne hentet på genbrugspladsen –  stearinstumper,  og så en gang kasserede  stofklude eller sengetøj.

Så nemt kan opskriften på effektive, flotte og vindholdbare havefakler beskrives, og de stadig mørke martsaftener er et perfekt tidspunkt at træne fakkelfærdighederne.

Det vigtige med at bruge naturen og haven til leg og sjov er, at gøre processen til en del af legen. Så når der skal findes egnede fakkel-grene, så gør det i forbindelse med en fælles tur i skoven eller ved at lade børnene være med til at beskære grene fra haven.

Når grenen er sikret, så er det tid til at gøre den personlig. Det kan gøres ved at snitte den til med små mønstre, og skal faklen stå i jorden, så er det en god ide at snitte den spids i den ene ende. Nu er det tid til riv og flåen af det gamle lagen, viskestykke eller lignende i bomuld. Det skal rives i strimler, som efterfølgende vikles eller bindes rundt om fakkel-grenens ene ende – samme metode som var det et snobrød –  og husk, der er ikke en rigtig eller en forkert måde at binde det på.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Er strimlerne brede kan man sno dem, mens de vikles om grenen. Det er vigtigt, at det ikke sidder løst, for så er der risiko for at stoffet løsner sig når det dyppes i stearin. Det er en god ide, at stofstrimlen splittes i slutenden, så man har noget at binde fast med. En anden mulighed er, at bruge noget bomuldsstof eller garn, som kan bindes rundt om ”stof-snobrødet” til sidst for at holde det samlet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Så er det tid til at smelte stearinen i gryden, og det kan sjovest gøres på bålet i haven, over et gasblus, på grillen eller inde på komfuret. ”Stof-snobrødet” sænkes forsigtigt ned i det smeltede stearin, hvor det skal være 10-15 sekunder, før det trækkes op igen. Stearinen skal dække stoffet, og gør det ikke det, så må man forsigtigt øse det over med en ske.

Løft forsigtigt faklen op af stearinen, lad det dryppe af hen over gryden et øjeblik, og lad så faklen lufttørre til stearinen føles hård og kold. Vupti, så har I nogle af de flotteste og mest holdbare havefakler, som snildt tåler en tur ud gennem haven.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fakta:

Der skal altid være voksen-opsyn, når der bruges varm stearin, og selvfølgelig også når faklerne skal tændes.

Se på genbrugspladsen eller i den lokale genbrugsbutik, hvis man ikke har gammel gryde, øse-ske og lagner.

9. marts, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden, Påskeferie

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com