Hvem består vores familie af?

Elsemarie (39 år), biolog med eget konsulentfirma.

Dorthea (4 år) med egen mening om alt, og en stor interesse for regnorme, biller og vandpytter.

Henrik (44 år) iværksætter der for nylig har kastet sig ud i frit fald som selvstændig med www.boerninaturen.dk, efter 15 års ansættelse i Beredskabsstyrelsen.

Vores bedste rejse, hvorfor

Sommeren 2014 var vi på Færøerne i to uger. Vi har været der en del gange før, men det var første gang med barn, og absolut ikke sidste gang! Selv med en tre årig er det et rigtig godt valg, hvis man er til natur, gæstfri befolkning, masser af vandring (i børnetempo) kombineret med den luksus der er ved at alt fungerer – set i forhold til mange af de lande vi ellers har rejst i.

Man skal ikke snyde sig selv for de herlige 36 timers sejlads med færgen Norrøna fra Hirtshals til Torshavn, samt den medfølgende luksus det er at have sin bil med. Bustransport på øerne er dog ikke noget problem, og helikoptertransport mellem øerne er blandt verdens billigste.

Hvor går den næste rejse hen med børn?

Efter at have rejst i rigtig mange lande, kørt på motorcykel fra Danmark til Cape Town, boet i Malawi og været på mange andre fantastiske ture – så har vi som forældre kun været på rejser i Europa. Indtil videre. Måske mærkeligt, eller måske ikke?

Vi er meget opmærksomme på hele tiden at spørge os selv: Er destinationen for barnets skyld, eller er det for vores skyld? Vi mener det vigtigste er, at barnet er sammen med sine forældre. Om det så er ved et vandhul på den afrikanske savanne eller ved en lille skovsø på den anden side af Øresund, er nok ikke det vigtigste. Ikke de første år i hvert fald.

Vi drømmer om flere store ture i fremtiden som familie. Om det bliver besøg hos venner i Zimbabwe, vandreture i New Zealand eller sejlture på egen hånd i Grønland, der kommer først på programmet, det må tiden vise.

Indtil da, står den på masser af oplevelser i den danske natur, hvor der er uanede muligheder!

Gode tips, når du rejser med børn

Vi kan tilslutte os langt de fleste af de praktiske råd der allerede er givet i tidligere indlæg.

Som nævnt, så tror vi ikke børnene har stort behov for at rejse verden rundt de første år. Fremmede kulturer, nye lande og nye indtryk er meget vigtigt, men vi synes ikke nødvendigvis det behøver at være i eksotiske lande, på den anden side af kloden, så længe børnene er små. Der er også uanede muligheder i landene omkring os. Bare rammerne er der til at være afslappede og aktive i børnenes tempo, så er der egentlig ikke behov for mere.

Når børnene bliver lidt ældre, er det en helt anden sag. Så er hele verden en legeplads, der bør udforskes. I særdeleshed også lande og områder, der ikke har masseturismens bevågenhed. Steder, hvor man kan opleve dagligdagslivet frem for organiserede og opstillede turistattraktioner.

Det bedste råd vi kan tænke på, specielt når rejsen går til fattige lande: Tænk det utænkelige før afgang. Rejseforsikringer er en selvfølge, men medbring også masser af kontanter (USD/Euro) som ”sikkerhedspenge”, hvis ulykken sker. Mange fraråder at man går med mange kontanter, fordi de kan blive stjålet. Vi anbefaler at man går med mange kontanter tæt på kroppen, fordi de kan betyde den afgørende forskel, hvis man får alvorlige problemer. Der er mange meninger om denne sag, men jo mere vi rejser, jo mindre er vi i tvivl om dette spørgsmål.

24. marts, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden, Fallback kategori, Rejseråd

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com