Mens nordmænd tager til Danmark for at købe alkohol og dagligvarer som fx kød, så har der aldrig været den store gevinst for danskere at hente ved at handle i Norge.

Men for børnefamilier på ferie i Norge, er det måske værd at fylde bilen op på hjemturen. Med noget så nødvendigt og jordnært som bleer.
For der er nemlig en del penge at spare ved at købe bleer hos vores norske naboer.

Bleerne, der for mange børnefamilier udgør en ikke uvæsentlig del af husholdningsbudgettet koster op imod en tredjedel af, hvad man betaler i de danske supermarkeder.

I dagligvarekæden Rema 1000 har man indført restriktioner om, at hver kunde maksimalt må købe to pakker bleer.

Her koster kædens egne bleer 16 norske kroner for 50 bleer. Samme pakke koster i Rema 1000 på dansk grund i omegnen af 50 kroner. De kendte blemærker som Pampers og Libero er også markant billigere i Norge.
De lave priser har betydet, at der er skabt en organiseret piratbleeksport ud af Norge. De norske toldmyndigheder melder om, at de i flere tilfælde har taget personer på vej ud af Norge med bleer for titusindvis af bleer i bilen. Som udgangspunkt er der dog ikke risiko for som almindelig børnefamilie at overtræde toldreglerne. Man må nemlig tage for 5000 kroner dagligvarer med ud af Norge. Og med en blepris på omkring 30 øre giver det relativt mange bleer.
Da Borneferie.dk lagde vejen forbi Norge var der efter en ompakning i bilen plads til ti pakker bleer, men med Rema 1000’s restriktioner måtte vi forbi flere butikker for at få vores blerationer i hus.
Til gengæld behøver vi ikke slæbe bleer med hjem fra de danske butikker de næste mange måneder.

25. juli, 2014

Posted In: Europa, Norge, Nyheder

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com