Hvem er vi?

Furkan 16 år, Yasmin 7 år, Yusuf 5 år, Devrim 37 år og Özlem 38 år.

Vores bedste rejse, hvorfor?

Sidste sommer var hele familien på en syv ugers bilferie i Europa. Vi var blandt andet ved Gardasøen en uge, hvor vi tog en masse udflugter fra, så tog vi i Venedig, videre til Kroatien, Bulgarien og så Tyrkiet, helt op til Sortehavet i Tyrkiet og derefter op til Sortehavet i Bulgarien, Budapest og Prag i Tjekkiet. Vi nåede igennem 11 lande, og det var en fantastisk tur. Fantastisk, fordi en bilferie er i vores tempo, og det gav en vidunerlig tid til at slappe af sammen som familie.

Vi brugte meget lang tid på at planlægge hvilke byer vi gerne ville igennem, og mange af byerne er storbyer, for min mand og jeg elsker at rejse til storbyer.  Vi bestilte altid først lejlighed dagen før vi skulle bruge dem, for det gav nogle gode tilbud og gav os mulighed for selv at bestemme farten. For eksempel i Zagreb endte vi med at blive i tre dage. Det er en fantastisk by, og så er det rart at kunne blive.

Problemet er tit at der herhjemme er så mange ting, der binder os som børnefamilier. Der er noget fantastisk fedt ved, at der ikke er noget der binder. Det er tiden sammen, der er det helt fantastiske. Da vi tog afsted, så vidste vi bare, at vi skulle være sammen i rigtig lang tid. Det var sådan, at de sidste fem dage, da ville vi gerne hjem igen, og så ved man, at det har været en god ferie. Det at være afsted sammen så længe er helt unikt.

Hvor går den næste rejse hen?

Til sommer tager vi til Italien. Vi kører derned, og kører en del af Italien rundt i tre uger, og så har jeg en uge med min yngste søn, mens de to ældste skal på koloni, og da overvejer jeg at tage nattoget til Budapest med ham.

Gode tips til at rejse med børn

¤ Husk at lade være med at planlægge for meget hjemmefra. Vi bookede lejligheder på turen via Booking.com, og det fungerede perfekt.  Det giver god mulighed for spontanitet.

¤ Bo i lejligheder. Det giver en god mulighed for at skabe en hjemlig base på ferien, og giver en god mulighed for at få skabt sit eget rum. Man får hurtigt følelsen af at være i et hjem, og det kan hoteller ikke.

¤ Det fede ved lejligheder er også, at man kan købe chips, frugt og lækkerier, og så bare sidde på altanen mens børnene leger på et tæppe med deres biler og de sten de har fundet.

¤ I Beograd er der rigtig mange unge mennesker i byens parker, for her er der fri wi-fi. Det er simpelthen den bedste by at rejse til med børn. Der er meget liv i parkerne.

¤ Lad være med at køre mere end tre timer ad gangen. Når man har børn skal man give det tid og have tilstrækkelig med overnatninger i de lande man kører igennem. Østrig og Bulgarien var de to eneste lande, hvor vi kun havde en overnatning.

¤ Det gode ved at rejse med børn er, at man rejser på en anden måde end hvis man kun er to voksne afsted. Husk at kunne droppe ellers planlagte aktiviteter, hvis der er mere lyst til bare at sidde på et fortov og se på mennesker.

Ozlem

Fra Kroatiens hovedstad Zagreb.

 

 

3. april, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden, Fallback kategori, Rejseråd

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com