Lækker strand, en morgenmad, der slår benene væk under hele familien, kendisser på væggene og en herlig anderledes spa. Vi er taget til et ganske særligt sted i Sverige.

Af Martin Hoffmann Kønig

Vandet duver lunt omkring vores kroppe og de småsnakkende gæster omkring os når efter få minutters hvile knapt nok vores ører. Vi befinder os i poolen på hotel Tylösand, et helt særligt svensk hotel et par kilometer uden for den svenske vestkyst-by Halmstad, to småkast fra en imponerende bred og syv kilometer lang finkornet strand. Selve hotellet ser udefra fyldigt ud og dets gule mursten smager af almindelighed, men i sit indre er det fyldt med stjernestøv af den musikalske slags, og fra det lune vand i den lille pool er der fuld udsigt over strand, hav og klitter, alt andet end almindeligt.

Klokken 18.30. Et nærmest magisk tidspunkt på Tylösand, for der er det med at være i hotellets store pool i stueetagen, og så er det tid til at klappe i og overraskes over det store hvide lærred, der ”daler” fra loftet. Det er tid til et af dette finurlige hotels sande specialiteter: Swim in-Film, og i dag står den på den romantiske film ”P.S I Love You,” som kan nydes flydende i det lune vand.

Vi er landet i en ”lomme” af aktiviteter, musik, humor, Sveriges største kunstgalleri med fotokunst i verdensklasse og et velnæret blik for hvad kropslig omsorg kan gøre af godt for en familie. På hotelværelset starter vores oplevelse med udsigt over strand og sand, og omkring finder vi hilsener fra en svunden tid. ”Make love not war” bag dinglende smykker med fredstegn.

15.juli 1992 spillede det verdensberømte musikband Roxette i Westfalenhalle i Dortmund, Tyskland, og det har været et ”joy-ride” kan man forstå på de mange rariteter, der hænger side om side med diplomer og platinplader i stueetagens grill- og barområde. Blåt neonlys ”bader” sorte lædersofaer i et rockstjernelys, og det er ikke for sjov, for hotel Tylösand, er, udover et dejligt spahotel for hele familien, lidt af et tempel for det navnkundige musikband. Det giver mening, for den ene af hotellets ejere er Per Gessle, guitaristen og sangskriveren fra Roxette og han har sin gang her.

Det er et hotel med lyd på. Altid muligt at finde et sted, hvor der spilles akustisk musik, og da vi i november besøgte hotellet landede vi midt i en populær nyskabelse, som er værd at rejse efter. For i ”Leifs Bar og Grill” står den legendariske svenske guitarist Janne Schaffer, ham der også spillede med ABBA, og jammer på sin pangrøde rockguitar mens folk nyder et måltid mad og bagefter hører ham fortælle musikalske anekdoter.

Måske lidt fladt, men for vores familie er gode rejseråd sjældent meget værd, hvis ikke de også handler om morgenmad, og her er Tylösand også helt sin egen.

Store trækasser fyldt med appelsiner til egen saftpres, lækre pølser, æg i alle afskygninger, friskbagte croissanter, detox juicer, tyktskårede laksestykker, passionsfrugt, meloner og et hav af lokale oste, for blot at nævne et beskedent udvalg af den bedste måde at starte en ny dag på.

4. januar, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com