Wörthersee

Wörthersee ikke kun Kärntens største sø, men også den mest berømte pga. de mange film, der er optaget her. Wörthersee er 17 km lang, 1,6 km bred og kan blive op til 27°C varm. Ved søen er der et væld af aktiviteter for hele familien. Blandt andet finder man ved søens største strand på den nordlige søbred en kæmpe vandrutsjebane. Man kan også kaste sig over sejlads, windsurfing, vandski, dykning, para-sailing, crazy banana mm. Wörthersee danner rammen for en årlige internationale Beachvolleyball-Grand-Slamturnering, og det er også her den årlige Ironman Austria triatlon finder sted. Til badesøens faciliteter hører flere badestrande, bådudlejning, nudistområder, sejle- og windsurfing skoler mm. Herudover er området kendt for sine hippe barer og cafeer, hvor man efter solnedgang kan nyde udsigten over søen.

Millstätter See

Millstätter See er Kärntens anden største sø, og områdets dybeste. Søen er 11,5 km lang og 1,8 km bred og op til 141 m dyb. Den ligger attraktivt med trædækkede bakker ved den sydlige kyst. På den nordlige kyst finder man skønne resorts og hoteller. Kysterne omkring søen er brede og med lavt vand. Med badevandstemperature på op til 26 °C er søen et perfekt sted for familier med børn. Udover de obligatoriske badestrande og campingpladser findes der masser af vandsportsaktiviteter omkring søen; vandski, sejlads, windsurfing, crazy banana, dykning, para-sailing mm.

Faaker See

Faaker See er Østrigs sydligste sø og samtidig den badesø, der kan prale af flest solskinstimer om året. Det kan mærkes på badevandstemperaturen, som kan komme op på 26°C om sommeren. Faaker Sees turkise vand byder på sjov, sport og afslapning for hele familien. Af faciliteter finder man alt, hvad der hører en badeferie til; badestrande, sejlads- og windsurfingskole, bådudlejning, nudist område, kajakudlejning, campingpladser og hoteller. Fra borgruinen Finkenstein har man et smukt blik ud over søen.
En gang om året brydes roen omkring Faaker See dog, når området danner rammerne for et storslået europæiske motorcykeltræf. Hvis man skal væk fra trafikstøj i den periode, kan det ske på Østrigs eneste bilfri ø. Øen ligger midt i Faaker See, og her kan man bo i fred og ro.

Klopeiner See

Klopeiner See er ikke blot en af Østrigs varmeste badesøer, men også en Europas. Badevandstemperaturene kommer om sommeren op på 28°C. Derfor samles folk også på bredden af denne familievenlige sø allerede fra begyndelsen af maj. Omkring Badesøen finder man flere badestrande, bådudlejning, campingpladser (også nudist campingpladser) og hoteller. Interesserede badegæster tilbydes at deltage i det gratis sportsprogram Kärntner Seenfitness. Fra mandag til fredag kan man vælge mellem forskellige sportsgrene. Vil man hellere køle lidt af, kan man i stedet på guidede ture i de farverige grotter i området: Obir Stalactite. Derinde er temperaturen kun omkring 8°C, så du skal måske endda have mere tøj på!

Ossiacher See

Denne smaragdgrønne, lange og smalle Ossiacher See, der ligger mellem bjerget Gerlitzen og Oassiach Tauern rangerer som Kärntens tredjestørste badesø. Søen er om sommeren et kulturelt mødested i Kärnten med koncerter og events. Der er masser af sjov for både unge og gamle. Hvad med noget klatring op af et flydende isbjerg eller en tur ned af Kärntens længste vandrutsjebane? Et populært udflugtsmål er også borgruinen Landskron sydvest for søen. Slottet, der delvis er ruiner, er berømte for deres rovfugle shows og abebjerget. Af aktiviteter har søen alt det som hører en god badeferie til; sejlads, windsurfing, vandski, dykning, crazy banana, para-sailing, bådudlejning, sø-cruises mm.  Ossiacher See danner rammen for vandskimesterskaber to gange årligt.

Presseggersee

Smukt placeret mellem bjerge, skove og enge ligger den krystalklare Pressegger See – også kendt som Gailtals badekar. Pressegger See, hvis rene vand i princippet kan drikkes, er takket være de mange solskinstimer, én af Østrigs varmeste badesøer. Omkring søen finder man flere badestrande med store græsplæner og legeplads, bådudlejning, wind-surfing skole, sports- og fritidscenter, fiskemuligheder, campingpladser, hoteller mm.

Weissensee

Weissensee ligger i 1000 m.o.h. og er Kärntens højest belliggende sø. Med en temperatur på omkring 24°C er det rene og klare vand forfriskende på selv de varmeste sommerdage. Da to tredjedele af søbredden er naturbeskyttet, finder du her den smukkeste og uberørte natur. Helt ideelt for dem der søger fredfyldt afslapning og familier med mindre børn. Af faciliteter byder Weissensee på windsurfing, crazy banana, vandski, para-sailing, sø-cruises, bådudlejning og fiskemuligheder.

Turnersee

Turnersee lokker sine badegæster til med dens idylliske beliggenhed og sine rolige omgivelser. Søen er det perfekte udflugtsmål for badegæster, der ønsker at slappe af og nyde roen.  Udover badevandstemperaturer på op til 28°C er Turnersee kendt for sin mangfoldige fuglepark med eksotiske arter.

Turracher See

Turracher See ligger i 1763 meters højde i bjergområdet Nockberge og er en helt særlig oplevelse. En afgrænset del af søen kan nemlig opvarmes til 30°C og dermed også bruges om vinteren, når der ligger sne og is på søen. Denne del af søen hører til Hotel Hochschober og er således forbeholt hotellets gæster.

Keutschacher See, Rauschelesee og Hafnersee

Keutschacher See, Rauschelesee og Hafnersee ligger alle i umiddelbar nærhed af Kärntens største badesø Wörthersee. Området hvor de tre søer ligger er med få undtagelser naturbeskyttelsesområde. Keutschacher See er den største af de tre søer og har derfor mere at byde på til aktive badegæster. De mindre søer Rauschelesee og Hafnersee er udover at være hyggelige og rolige badesøer, et yndet udflugtsmål for sportsfiskere.

Feldsee/Brennsee

Feldsee, også kaldet Brennsee, ligger midt i vandreområdet mellem Mirnocks og Wöllaner Nocks og indbyder vandrere til en forfriskende dukkert efter en vandretur i området. Ved bredden af søen ligger det idylliske feriested Feld am See. Her afholdes hvert år i august Kärntens største fiskefest.

Afritzer See

Afritzer See ligger i umiddelbar forlængelse af Feldsee. I følge en østrigsk saga var Feldsee og Afritzer See oprindeligt én sø. Søen blev delt i to, da en kæmpen fra Mirnock i et vredsudbrud over en smuk fiskerdatter smed en kæmpe klippe i søen, som delte den i to. Badesøen ligger i maleriske omgivelser. På søens sydside ligger der to strandbade og en campingplads.

Längsee

Midt i Kärnten ligger naturbadesøen Längsee. Badesøens strandbade byder på springtårn, badeø og rutsjebaner til glæde for familier med børn. Badegæster, der vil nyde solen og det smukke blik på den enestående smukke søen i fred og ro, finder også egende pladser.

Pirkdorfer See

For foden af bjergmassivet Petzen indlejret i naturskønne omgivelser ligger den lille, men skønne badesø Pirkdorfer See. Med en omkreds på bare en kilometer ligger badesøen omgivet af grønne enge og skov. Bjergmassivet Petzen ligger som et beskyttende skjold.

20. juli, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com