Overvinder min højdeskræk

Hos Discovery Tours er sikkerheden helt i top og guiderne meget veluddannede, hvilket jeg sætter stor pris på, da jeg på rystende ben, iført helkropssele og hjelm klatrer de sidste meter op ad en meget svingende rebstige og ender på en lille platform i tolv meters højde. Foran mig venter en vild svævetur langs med den stålwire, jeg via min klatresele og karabinhage er koblet på. Med bankende hjerte samt tørhed i munden tager jeg en dyb indånding og går et skridt frem.

Jeg lukker øjnene og sætter fra. Et skrig undslipper mig, da jeg i meget høj fart nærmest skydes ud i luften med en hastighed, der bare stiger og stiger. Turen fortsætter udover trætoppe og hustage, indtil jeg pludselig stoppes brat af en stor orange pude for enden af wiren. Men det er ikke slut endnu, for pludselig går det tilbage igen med en fart, der er næsten ligeså stor, indtil jeg endelig holder stille, svingende frem og tilbage. Stadig med hjertebanken, men også storsmilende, kravler jeg ned igen, meget taknemmelig over atter at have fast grund under fødderne, men ikke så lidt stolt over at have overvundet min højdeskræk ….. what a ride!!!

adventure-tjekkiet-klatre-kure

Jeg befinder mig på toppen af Harrachov High Rope Course, hvor jeg sammen med en gruppe på 15 voksne og børn prøver en af de mange udfordrende aktiviteter, der er mulighed for at muntre sig med. Højdebanen er helt ny, og man har hentet inspiration i Frankrig til de mange sjove og grænseoverskridende forhindringer. Vi er alle på forskelligt niveau, men fordeler os hurtigt på banerne, der har varierede sværhedsgrader, og de næste timer bliver der både stønnet og grinet.

Udfordringer om dagen – luksus om aftenen

Vores high rope course danner afslutningen på en aktiv dag, hvor vi også har prøvet ”nordic walking”, så alle er godt trætte og ser frem til at komme tilbage til hotellet og blive forkælet lidt inden aftensmaden. Vi er indlogeret på Hotel Orea Vital – et moderne spa-, relax- og wellnesshotel – hvor man kan blive fristet med et utal af behandlinger til meget rimelige priser. Maden serveres i panoramarestauranten klokken syv, så der er lige tid til at pleje de ømme muskler.

Fem minutter senere sidder vi i relax- og wellnesscenteret, og efter en times selvforkælelse ifører vi os tykke badekåber og går direkte over til det 30 grader varme spabad for herefter at slutte med en tur i det aromatiske dampbad. Muligheder er der nok af, og de næste dage prøver vi både hotstone og chokolademassage, mens børnene spiller tennis, billard samt bordtennis og går løs på de mange udendørsaktiviteter ved hotellet.

Pakkeløsning

På Hotel Orea Vital, der ligger i tjekkiske Harrachov, fås fem dages ophold med halvpension og daglige aktiviteter som en pakkeløsning. Trods murens fald for tyve år siden er der stadig tale om østeuropæiske priser, så for en familie, der vil kombinere aktivferie med god mad og et behageligt ophold, er stedet ideelt. Pakkeløsningen fandt vi på Holtum Rejsers hjemmeside, og bureauet arbejder sammen med det tjekkiske Discovery Tours, der står for den praktiske afvikling af arrangementet.

Alle Discovery Tours’ guider er meget kompetente, og vi føler os sikre ved de forskellige aktiviteter. Før start tjekkes alt udstyr igennem. Selerne spændes efter, skruekarabinerne kontrolleres og hele vejen igennem sikres vi med ekstra reb. En af guiderne, Stephanka, er både uddannet i outdoor-aktiviteter samt alpint skiløb på internationale skoler i Frankrig og Schweiz, mens en anden guide, Simon, er tjekkisk mester i Freeride.

adventure-tjekkiet-klatre-hule

Rope and Cave

Næste morgen er vi klar til en ny udfordring; ”Rope and Cave”. Guiderne starter på det taktiske oplæg for de næste tre timers ekspedition, hvor det blandt andet gælder om at undslippe fjendens soldater på en tur, hvor vi både skal klatre, kravle, hoppe over dybe kløfter og balancere på tynde tovbaner samt udforske nogle af områdets mange huler.

Vi voksne dropper alle forbehold, er helt med på legen og bliver som børn igen. Ved en stor grotte finder vi indgangen og kravler ind i mørket, udstyret med et lille stearinlys samt et kort over hulens indre, hvor vi skal finde endnu nogle kort med værdifulde oplysninger til resten af turen. Inde i hulen er der bælgmørkt, og det varer adskillige minutter, inden øjnene vender sig til det svage lys, der kommer fra vores medbragte stearinstumper. Det er kun fantasien, der sætter grænser for, hvad der kan ske inde i mørket, hvis man ikke finder ud igen, men børnene, som endnu ikke kender til klaustrofobi, kravler spændte ind i mørket og kommer stolte tilbage med de nødvendige kort, så vi kan fortsætte vores ekspedition.

Rope and Cave-ekspeditionen er en virkelig overraskende og utraditionel oplevelse, og generelt er ugens aktiviteter sjove, anderledes og udfordrende på én gang. Hver dag præsenteres man for to forskellige tilbud, og udover de allerede nævnte aktiviteter prøver vi blandt andet også klatring og rappelling under vores ophold.

Ølspa

adventure-tjekkiet-klatre-klipppeEfter fem dage er vi dejligt mættede med indtryk efter at have både fløjet, klatret, vandret, gynget og balanceret i højderne. Vi er alle blevet tilpas udfordret, og alle – børn som voksne – har vi overskredet nogle grænser, vi aldrig havde troet mulige.

Man kan ikke besøge Tjekkiet uden også at smage på den lokale øl, der som bekendt er verdensberømt. Den sidste aften ender vi derfor i Harrachovs flere hundrede år gamle bryghus, hvor et godt og tiltrængt måltid nydes med nybrygget øl i meget hyggelige omgivelser. Vi siger dog nej tak til bryggeriets nyeste tilbud, ølspa, hvor man kan nedsænke sig i en blanding af højlandsvand tilsat enten lys eller mørk tjekkisk øl. Dette ølbad skulle efter sigende både være nærende for huden og styrke kredsløbet, og derudover skulle øllet kunne kurere alt fra cellulitis til almindelig vintertræthed.

Dagen efter kører vi hjem, mættede med indtryk. Børnene sover stort set hele vejen, men udtaler ved hjemkomsten, at dette har været den bedste ferie nogensinde – så vi kan kun sige: ”Kom afsted” – det hele ligger bare og venter!

Fakta

Teknisk arrangør:
Holtum Rejser Vejle – www.aktivfamilieferie.dk – 75 72 22 00

Aktivitetsmuligheder:
Klatring, rappelling, rafting, trekking, orienteringsløb, ridning, mountainbike/cykelture, high rope, bobslæde, bungee trampoline, giant swing (én af Europas højeste), nordic walking samt forskellige besøg på glasværk, bryggeri, minetur, drypstenshuler m.m.

Prisniveau:
En familie på to voksne og to børn kan spise en treretters menu på restaurant inkl. drikkevarer for under 200 kroner.

Afstand fra Kruså:
900 kilometer

16. april, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden, Tjekkiet

Tags: , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com