Solen har gemt sig bag en massiv gruppe grå skyer, men vinden er taget med, så det er blikstille i lagunen ved Amager Strandpark. Vi har besluttet at det er tid til familie-kajak-søndag, så vi er på vej med at få bakset lånekajakkerne i vandet. Seks styks, og det er med at holde tungen lige i munden, for nok er en kajak forbløffende stabil, og får man blot sat sin hånd midtfor på kajakmundingen, så er det nemt nok at komme i og af, men ganske få centimeters ubalance kan tippe det hele, og så ender vi i vandet foran de mange, der sidder og hygger med en kop kaffe eller te.

Det hele er teknik, faktisk er det slet ikke armene eller skuldrene, der skal belastes når pagajen går gennem vandet, men det tager tid at lære og indtil da er det mest rå muskelkraft, der får os frem. Det er fedt at sidde så tæt på vandet, som lige nu er ganske lunt, og selv sejle under skrigende måger, tage bestik af ivrige havsvømmere og ellers lade tiden stå stille med en lille konkurrence.

KajakMalthe

Hvem kommer først? Bare for sjov, og så alligevel ikke, for kusinen må ikke vinde, ej heller fætteren og da slet ikke min niårige søn. Pagajen pisker i vandet, sådan føles det i hvert fald, og fætter og kusine overhales, men ikke den lille.

Han vil ikke give sig, og hans krop har et fortrin. For børn kan noget med en kajak. De sidder bare mere naturligt end os voksne og tyngden i båden bliver nok en smule for meget side-til-side, men på den stabile, sikre og alt for hurtige måde. Jeg kan ikke overhale ham, jeg prøver ellers.

En omgang flutes med et glas vin, en vand og en kop varm drik gør underværker da vi kommer på land, men fornemmelsen af at være på vandet, at have brugt sin krop og være sammen som familie er herlig, og selvom det er efterår er det bare om at komme afsted.

Vores absolutte yndlingssted er Kajakhotellet på Amager Strandpark, hvor det koster 195 kroner i timen at leje en kajak, og der er også mulighed for kurser og personlig  instruktion.

Se mere på www.kajakhotellet.dk

Kajakbære

KajakkaosKajakinstruktion

Kajakdrenge

 

4. september, 2021

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com