Vi har mæsket os i fuldmodne kirsebær, men nu er det svært at nå at spise om kap med de mange hvepse, der halvberusede vil have kirsebærtræets fantastiske bær for sig selv.

Det er tid til at erobre træet tilbage for en stund, og sikre sig en høst til julens kirsebærlikør, så bevæbnet med net, rive til at ryste hvepse af træet og holde de øverste grene nede, er vi klar til noget af det der gør julen ekstra hyggelig med hjemmelavet kirsebærlikør til risalamanden.

Det er egentlig meget nemt at huske forholdene, for vi skal bruge 1 til 1 til 1.

700 gram overskårne kirsebær, husk at fjerne de rådne og let spiste bær, men gem stenene(læs nedenfor til hvad)

700 gram sukker, gerne rørsukker

1 flaske vodka(70 cl.)

Vi bruger også en halv vaniljestang, gennemskåret så kornene kan vendes i sukkeret. Ingredienserne puttes i en henkogningsglas, mindst 2 liter.

Først ned med sukkeret, derefter kirsebærrene, og så vodkaen over.

Glasset skal stå et mørk sted, men gerne et sted, hvor du tit kommer forbi, for på den måde kan det gøres til en hyggelig vane, mindst en gang om dagen, lige at ryste glasset indtil sukkeret er helt opløst.

Derefter skal glasset stilles et mørkt sted,  minimum i to måneder maksimalt i seks måneder, før kirsebærrene skal sies fra, og likøren hældes gennem et klæde i passende flasker, som enten kan nydes ved julebordet eller gives som små gaver.

Når bærrene er filtreret fra, så kan de gemmes og dyppes i mørk chokolade som voksenkonfetti, bruges i kage eller laves til en velsmagende chutney.

Stenene skal være essens

Kirsebærstenene knækker vi, en hvidløgspresser er fin til det, for dem skal vi bruge som en fin mandelsmagende essens.

De knækkede sten overhældes med tre gange vodka, og så skal glasset rystes hver dag i en uge. Derefter filtreres stenene fra, og så skal essensen lagre i seks måneder. Der vil komme en del bundfald, men efter lagringstiden, så brug en pipette eller et sugerør til at si den klare væske fra bundfaldet.

KirsebærKirsebær1

 

24. juli, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com