Færøerne er normalt ikke en feriedestination vi kobler på badeferie, men på den sydligst beliggende ø, Suderoy, er badetøjet værd at huske.

Af Martin Hoffmann Kønig

Færøernes ældste vejtunnel, den 1,45 kilometer lange Hvalbatunnilin, er forceret, og vi er nået til bunden af en frodig og bjergrig dal. Vi har gjort hold over for en knoldet græsfodboldbane, en af de eneste på Suderoy, for vi skal tjekke om vores øjne tog fejl, da de spottede en strand.

Hunden gør ivrigt mens dens mennesker gør sig klar til noget vi ikke havde forventet at opleve på Færøerne, at bade fra stranden. Men vi er på den nordlige del af Suderoy, og i den næstnordligste bygd, Hvalba, støder vi på noget så usædvanligt som en ganske lækker sandstrand. Sort vulkansk sand, men bred og med en fantastisk udsigt ud gennem Hvalbiarfjørdur, og kører man ganske få kilometer videre til Sandvik møder man endnu en fantastisk smukt beliggende, bred og spændende strand.

Suderoy strand

Ved bygden Hvalba, der sammen med Sandvik, bydelen Nes ogden ubeboede ø Litla Dimun, hører til den nordligste af Suderoys syv kommuner, kan man også opleve en af Færøernes få aktive kulminer, hvor der, med landsstyrets støtte, arbejder fire medarbejdere.

Hvis kke man er til at blive nappet i fødderne af atlanterhavets kulde fingre, så har Suderoy også en anden mulighed for at få brugt badetøjet. Det kræver blot, at man kører sydpå, til øens næststørste by Vagur, hvor øens svømmehal ligger.

Bygningen ligger en smule afsides ved havnen i Vagur, Suderoys næststørste by. Sort træbygning, men lige så snart døren åbnes, så bydes man velkommen af lyst træ, fitnesscenter, 50 meter svømmebane, sauna og i det hele taget er den to år gamle svømmehal, Pals Høll, opkaldt efter svømmeren Pål Joensen, der blandt andet har vundet to sølvmedaljer ved EM i svømning, ganske indbydende.

 

SAMSUNG

Billedet er taget med Samsungs Gear 360 kamera

Suderoy strand1

Suderoy strand Majbritt4

17. juni, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com