Teknisk museum og flyFlyvemaskiner, enorme velpolerede Lincolm biler, gamle knallerter, motorcykler og gamle røde brandbiler.

Danmarks Tekniske Museum, i Helsingør, er udefra en kedelig grå klump beton, men inde i de store haller er der kræs for familier med diesel i blodet og nostalgi i bagagen. Om sommeren kan der blive stegende hedt i betongbygningen, og om vinteren skal der uden tvivl en foret frakke på, men museet er under alle omstændigheder et besøg værd.

Her er flyvemaskinernes udvikling fra de første træskrog i 1920`erne til nutidens højteknologiske krigsfly, de er der alle i hel figur og lige til at kravle op i. For 4-årige Malthe var det en enorm oplevelse at kunne kravle op i cockpittet på et amerikansk Starfighter jagerfly, og at trykke på alle knapperne i en simulator af et cockpitt fra en flyvemaskine for derefter at kunne løbe hen til kopien af en zoo-brandstation fra 1950`erne.

Og med en imponerende samling af knallerter fra perioden 1902 til 1960 og mulighed for via joystik og computere at forsøge at køre knallert eller motorcykel eller flyve en helikopter, så er der gode muligheder for lang tids fordybelse.

Større børns mange glæder

Teknisk museum er for en gangs skyld et museum, der taler op til sine gæster, og det betyder, at også de større børn har mulighed for at fordybe sig i snirklede dampmaskiner eller en af NESAs bedagede trolleybusser. Museet er stort i omfang, spænder vidt i tid og har et så stort udvalg af biler, flyvemaskiner, dampmaskiner, knallerter og motorcykler at der er rigeligt at se og prøve til flere timer, og noget af det bedste er at rigtig mange ting må der røres ved.

Til besøg med solskinstimer, så har museet en sjov ting udenfor. I museets lidet interessante have kører kører nemlig Europas længste minitogbane, som er en meget fredelig og sjov tur, hvor man sidder på minitogvogne bag loko motivet. Turen tager 15 minutter og koster 10 kroner.

Malthe i fly1

18. november, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden, Danmark, Museer og udstillinger

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com