Den spanske ferieø Cran Canaria har meget at byde på, og i byen Arguineguin er der både marked, tapas og strand fra Caribien.

Af Martin Hoffmann Kønig

Byen Arguineguin er den ældste bebyggelse på Cran Canarias sydkyst, men ikke længere. Godt nok kan den stadig kaldes en fiskerby, men i dag er det primære erhverv turisme. Særligt nordmændene er begejstrede for byen. Der er norsk skole, norsk kirke og norsk sundhedscenter.

Lejlighedskomplekset Amfi strækker sine 900 lejligheder højt til vejr. Bygget i naturlige stenmaterialer og med en parkeringskælder, hvor bilbåsene nok er små, men svale og fører direkte til den panoramiske glaselevator, hvor man ganske snapt bliver kørt ned til den kridhvide offentlige sandstrand med impoteret starnd fra den Caeribiske ø-stat Bahamas.

652

Lejlighederne er bygget af den norske mangemillionær Bjørn Lyng, og der er egen lystbådehavb, egne forretninger og restauranter, hvor det er en nydelse at bestille tapas med de karaterisktiske kogsydende storrejer eller en gang blæksprutter.

Her i denne lille oase er der godt at gemme sig lidt af vejen, når man har brug for at slappe godt af på stranden. Vores to drenge hygger sig på stranden, men efter et par timer gribes de af  lysten til lidt aktivitet, og her er mange muligheder, så vi lejer en vandcykel med indbygget rutchebane, og så er det ellers ud på havet til syregrænsen siger stop.

665

Tilbage på stranden er der – gudskelov – kun mulighed for at slappe af, og når sulten melder sig, så er den lille oase godt forsynet med forskellige restauranter. Vi vælger et sted, hvor der både er tapas og mere traditionel mad i form af pizza og hotwings.

657

 

 

 

 

 

 

 

 

 

15. november, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com