Emil fra Lønneberg gjorde det, og de fleste børn elsker det. At snitte er ligetil, og med masser af muligheder.

Af Martin Hoffmann Kønig

Man kan dårligt sige pind eller gren til Malthe, før han har dolken fremme. Altid i skeden, som han har lært som spejder, men når han får lov, så hygger han sig bravt, og de mange spåner bruger vi til optænding i bålet eller grillen. De kan snildt gemmes i en plastpose, hvis ikke de skal bruges med det samme.

Snitning er for de fleste børn, helt ned til tre år, kan man begynde, men det er en god ide, at begynde sin snittekarriere med en kartoffelskræller. Børn fra fem år kan begynde med en rigtig kniv.

Sikkerhedsregler for snitning:

Sid altid med spredte ben

Snit altid væk fra dig selv

Hvis nogen går ind foran dig, så stop indtil der er plads igen

Læg kniven i skeden, når du ikke bruger den

Gå IKKE rundt med kniven uden skede

Giv kniven til en anden med skaftet først

Godt snittetræ:

Frisk løvtræ uden for mange knaster eller sidegrene, er det ebdste snittetræ. Frisk rønnebærtræ kan barken skrælles af så let som en banen, så det er perfekt til begyndere.

God inspiration:

www. skoven-iskolen.dk

www.snittesiden.dk

Google snitning og FDF

 

12. november, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden, Gode hjemmesider og blogs, Nyheder, På opdagelse i naturen, Sjov i naturen

Tags: , , , , , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com