Nu, nu, den er der nu. Kameraet rives frem fra tasken, og så er det ellers afsted. Der er pindsvin i haven, og selvom det jo hverken er særligt sjældent eller særlig selskabeligt, så er det altid en fornøjelse at møde den lille bold af pigge, og med det sødt pudsige ansigt.

Pindsvinet er egentlig et skovbudsdyr, men fra det vågner af sin vintersøvn i april, kan det hyppigt ses i haven, hvor særligt adgangen til vand – aldrig møl – og mad, giver det stor lyst til at komme tæt på mennesker.

Hvis du gerne vil holde et pindsvin i haven, så er der tre ting, som skal være på plads.

Vand: Pinds vinet er helt afhængig af at kunne fidne frisk vand, og særligt underskåe til urtepotter er gode, fordi de kan nås af en pindsvinemund, og samtidig har de ikke så stor tilbøjelihed til at vælte.

Mad: Pindsvinet er et rovdyr, så det elsker regnorme, snegle, larver, biller eller en enkelt lille frø og også gerne en fugleunge, hvis det kan få fat i dem. En god måde, at lokke maddyrene frem, så sørg for at skabe et hjørne i haven med visne blade og kviste. Man kan også med fordel lægge lidt kattemad – tørfoder – ud.

Skjulesteder: Pindsvin skal bruge områder, hvor de kan gemme sig, så en brænsestabel, en bunke med kviste eller buske er rigtig gode til pindsvin.

Det er lettest at se pindsvinet om aftenen, for når solen går ned, så går pindsvinet snøftende omkring. I månederne juni og juli parrer pindsvinene sig, ogd et kan være en ganske larmende omgang.

 

IMG_4645

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs mere:

www.pindsvin.dk

www.skoven-i-skolen.dk

23. juni, 2019

Posted In: Aktuelt forsiden, Dyr i naturen, På opdagelse i naturen

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com