Maden smager bedst i naturen « Børneferie

Et par boller, lidt suppe, en ost, vand og et trangia-sæt, så er der dømt aftenhygge i naturen.

Af Martin Hoffmann Kønig

Dampen står fra gryden mens Malthe langsomt hælder hjemmebragt vand over den hede aspargessuppe. Vi kan alle tre mærke det, tænderne er langsomt, men sikkert begyndt at løbe i vand. Illusionen om, at vi efter en dagslang vandring skal have nogle nødvendige kalorier indenbords og er nødt til at proviantere her og nu, er nem at holde fast i som vi sidder i græsset med kig til vuggende siv, snadrende blishøns, blomstrende træer og summende humlebier.

I virkeligheden er der blot dømt et par timer med rygsæk og vandresko mens dagen går på hæld, og for at få tiden til det, så er aftensmaden henlagt til naturen.

Malthe kigger koncentreret på den mørke bolle i sin hånd mens han langsomt fører spejderkniven ind i dens indre. Det er spejdermaner forklarer han mig, mens han får hul på bollen og skærer sig vej igennem den. Et par stykker af den cheddarost, som han egentlig ikke kan lide, finder hurtigt vej til bolle og  mave, for herude, når vi spiser sammen i naturen, så får det meste adgang til at skabe mæthed. Det er bare hyggeligere at spise sammen i naturen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hvad var det, vi så derhenne? Malthe har fået stillet den værste sult, og nu er det tid til at gå på ekspedition, for dem, der har været her før os er begyndt på at bygge en hule, og den skal bedømmes, bruges og sættes i forhold til den anden hule vi så længere oppe på bakken, og når han bevæger sig lidt længere væk, så er det med kameraet i hånden, for tænk nu, hvis der er en udsigt eller andet som kan mangle ord, når det skal fortælles.

Det er ved at være te-tid, så Malthe må retur til det hårdt prøvede, men uhyre effektive grydesæt, der tåler natur, vand, røg og ild.

Stormtændstikkerne, som han kender så godt fra spejderturene, bliver strøget og så er der ild. Dampen afslører det kogende vand og efter teen er det tid til at vende snuden hjem, og selvom et nej til at hjemtage en dødstiv frø med ormehuller får diskussionslysten til at være tæt på at kamme over, så har vi netop forvandlet en ganske almindelig hverdag til en super naturoplevelse.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

5. juli, 2019

Posted In: Aktuelt forsiden, Udvalgte artikler

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com