Modellervoks forkæler fantasien og giver hænderne mulighed for den ultimative udfoldelse, og hvorfor ikke rense den for gift, og lave den selv?

Af Martin Hoffmann Kønig

En abe, der kradser maveskindet med tykke sorte fingre, en appelsin, der triller langs en flodbred mens en giraf løssluppent springer efter den. Længere nede på græsplænen står en grønbladet palme, der vejrer i vinden mens strandens gnitrende sand knaser mellem tæerne.

Dyrene, planterne og historierne er alle sammen rykke ud i haven, og det er nærmest som at få masseret fantasien, når vi leger med modellervoks.

Vi laver den selv, for så ved vi, at voksen er giftfri, og det er ret hyggeligt at hive alle ingredienserne ud på havebordet, og så skal der ellers æltes.

Del modellervoksen i portioner, og kom så i gang. Det kræver en vis styrke i fingrene, men også de mindste kan være med, når frugtfarven skal æltes ind i modelervoksen. Det giver grin, når den blegfede modellervoks skifter kulør til hurtig blå eller en pinnociokugle gul farve, men husk at have plastichandsker på, for det smitter – altså farven.

Modelervoksblande

Skulle modellervoksen på et tidspunkt blive for hård, så kan fingrene duppes med vand, og så er den blød igen, det samme kan bruges, hvis modelervoksen efter lang tid i køleskabet skulle blive hård.

Tilbage på bordet er legen ved at ebbe lidt ud, og så er det tid til at tage hjælp til brug. Knive, kageforme, legepaletter eller pensler. Det kan alt sammen bruges til at ”drille” modellervoks til skæve, skægge og skræksjove figurer og former.

 Fakta om farver:

Vi bruger frugtfarver, og har en god snak om farvelære.

Rød, gul og blå kaldes grundfarverne, og dem kan du ikke blande fra andre farver, mens stort set alle andre farver kan blandes fra dem. Når du blander de tre farver med hinanden får du farverne lilla, orange og grøn, som kaldes sekundærfarverne. Rød og blå giver lille og rød, blå og gul giver grøn og gul giver orange.

Opskriften på hjemmelavet modellervoks:

5 dl hvedemel

2 dl fint salt

2 spiseskefuld citronsyre(det skal være citronsyre til at sylte med)

1 teskefuld olivenolie eller madolie

5 dl vand

Det hele røres sammen over sagte ild eller i en gryde på komfuret, cirka fem minutter. Under omrøring.  Pas på det klumper hurtigt. Tag gryden af varmen, og lad modelervoksen køle et øjeblik.

Herefter skal modelervoksen æltes med frugtfarverne- Modelervoks kan snildt opbevares i lofttætte glas i op til tre måneder, og bruges igen og igen. Man kan også blot putte det i en plasticpose i køleskabet, her kan det holde sig blødt i op til tre måneder, men så er det også ved at være tid til et farveskift.

Modelervoks1Modelervoks2
Modelervoks4

22. juni, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com