Næ nej, for èn euro kan man ikke regne med mere end et bogstav, et N, i den stort opsatte, men besynderligt udseende forlystelse, der går ud på at proppe en masse euro i en maskine, der derefter drejer rundt og spytter bordtennislignende bolde ud med et bogstav, hvis man er heldig.

Men det er en helt ny og meget hemmelig forlystelse, som slet ikke må fotograferes, og tilsyneladende heller ikke er lige til at forstå, i hvert fald lykkedes det ikke ejeren at forklare os, hvad det gik ud på. Et par meter længere nede finder vi til gengæld noget af det, der er nemmeste at forstå, nemlig noget med mad i.  En af mange boder med syltede agurker.

161

Saltede, chililagede eller bare helt almindelige sure agurker, og hver af de små grønne agurker koster kun 1 euro. Tilsyneladende en delikatesse, når man er til folkefesten Hamburger Dom, som åbner fredag den 4.november og slutter en måned senere. Det gigantiske, vulgære, overvældende og helt igennem fascinerende marked fylder hele den store plads foran Millerntor Stadion, i Hamborgs Sankt Pauli kvarter.

165

Udover de mange kørende, rullende, larmende og helt sædvanlige Tivoli forlystelser, så er der mad, bananer og chillier rullet chokolade, hed glühwein – gerne med en skvæt rom – og endnu mere mad, at bruge tiden på. Og selvom det hele – efter danske forhold – er for meget, så er det også svært dragende, og helt uimodståeligt, når man kaster sig ud i et gloende hedt glas glühwein i familien Schultzes drikke- og spisevogn, eller kaster et langt blik på de enorme skinker, der efter en dags tid under varmen, er klar til at blive en hurtig sandwich

249   168 190  223 232202

 

 

 

 

2. november, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden, Rejsemål, Tyskland

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com