En smuk bro, en flod med gamle vandcykler, marked, herlige spisesteder og ikke mindst frække kager over alt. Den nordportugisiske by Amarante er så absolut en lille ferie værd.

Af Martin Hoffmann Kønig

Vi kan lige så godt sige det med det samme. Hvis I, hvilket der er mange gode grunde til, vil besøge den charmerende og hyggelige nordportugisiske by Amarante i de første uger af juni med børn, så vær forberedt på, at skulle besvare mange spørgsmål om seksualitet.

De godt og vel 50.000 indbyggere i den super hyggelige og intime by er kendt for at tage religionen, katolicismen, alvorligt, for at være storforbrugere af den smukke Skt. Goncalo kirke, så er det byens konditorer og ikke mindst de mange små boder, der over alt i byen sælger kager.

Og vi taler ikke bare en hvilken som helst kage, for der er tale om ganske vellignende falliske symboler, eller skrevet meget tydeligere, tissemandskager i alle tænkelige størrelser og solidt glasseret med hvid sukker, doces falicos hedder dette særegne kageorgie, og man er så heldig, at kagerne stilles til skue og køb året rundt.

Men en tur rundt i den smukke by er så meget andet og hver lørdag fyldes den ene flodbred med et ganske imponerende marked, hvor man ganske fredeligt og næsten helt uden emsige sælgere kan se sig mæt i alverdens tekstiler, købe en stråhat og ikke mindst fylde maven med smagsprøver på skinke, frugt og oliven.

Over floden Tamega zigzagger den imponerende Sao Goncalo bro, der for de lokale er mere end en smuk bro, den er symbolet på hine tiders kamp mod franske invasionstropper i begyndelsen af det 19.århundrede, men man skal se sig for, for broen er også kørebane, og der sættes ekstra fart på, når der bliver kørt op af de smalle og stejle småveje. Øjnene kan hurtigt se sig glade i omgivelserne, og byen ligger nærmest i en natursmuk gyde, hvor bjergkæden Marao giver eminente muligheder for solide vandreture.

På den store plads foran kirken er der rig mulighed for at slappe af. Her kan man en weekend formiddag sætte sig med en lokal portvin eller en friskpresset lemonade, se på de mange duer og ofte være heldig, at komme med til globryllup.

 

15. november, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com