I Hamburgs farverige Sankt Pauli kvarter slår et af verdens største omrejsende tivolier, Hamburger Dom, et orgie i forlystelser op i november.

Af Martin Hoffmann Kønig

Klong, klong, den enorme hammer bankes hårdt mod stål, mens de indædt knoklende mænd forsøger, at få rutchebanens vogne til at køre med den ønskede hastighed. Uden skrig og skrål, men med vinden i det tynde hår, drøner de to håndværkere gennem den mørke aften. Det gule jernskelet er badet i lys, og selvom det er en sen novemberaften, så er der gang i den lille by, som tre gange om året slås op på den store plads ved siden af FC Sankt Paulis stadion på Heiligenstrasse – ifølge litteraturen, så har traditionen med et folkemarked rødder tilbage til 1300-tallet.

046

056 064  .

Hamburger Dom åbner snart med sine rutchebaner, pølseboder, spøgelseshuse, spilleautomater, det monumentale pariserhjul og enormt meget mere. Markedet bliver sat op forår, sommer og altså også her til vinter, hvor de mange teltholdere skal tjene en del af årets indtjening i den næste måned.

072

I dagene op til åbningen er der travlt i den lille by, som er slået op på den grusede plads. Små bjæffende hunde, pludrende småbørn, campingvogne med blomsterdækkede træverander og en konstant kværnende affaldscontainer understreger, at en ny bydel er kommet til millionbyen.

076

Markedet åbner den 9.november og lukker for i år den 9.december. Der er åbent hver dag mellem klokken 15 og 22.30.

034249

 

 

1. november, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com