Familiehøjskolen Skærgården lidt uden for Herning er til hverdag en livsstilshøjskole. I sommerferien bliver den forvandlet til et paradis for børnefamilier. I år var temaet indianere, hvilket betød en hel uge med indianeraktiviteter. Vi blev indkvarteret på et værelse med god plads til os alle. Der var hele fire sengepladser, og en tremmeseng til den yngste. Der var gode fællesfaciliteter. Lige uden for døren var der en legeplads, og på den anden side af bygningen var en badesø, som var velegnet til børn.

Højskolen havde de perfekte rammer til at skabe en ferie, hvor vi kunne være sammen som familie. Alt var planlagt, så vi blot kunne koncentrere os om at hygge os og ikke tænke på madlavning og planlægning. Dog var skemaet ikke mere fastlagt end at man sagtens kunne gå fra og til, hvis et barn eksempelvis krævede en lille lur, et ekstra måltid mad eller blot en pause.

Kreative workshops

Ved højskolens sø, var der slået en stor tipi op. Her holdt vi morgensamling efter morgenmaden. Der var den obligatoriske morgensang og informationer. Herefter skulle vi udenfor for at lære hinanden lidt bedre at kende.

Alle deltager blev nu inddelt i tre indianerfamilier. Hver familie skulle igennem tre forskellige workshops mandag og tirsdag. Her lavede vi bl.a. drømmefangere, kæpheste, udklædning, smykker og våben – der er ikke mange, der ville have gættet på at undertegnede har en kreativ side, men det er nu bevist.

Højskolen havde lavet en aftale med en nærtliggende gård, om at børnene kunne ride på nogle heste om eftermiddagen. Det blev hurtigt noget, som mange af børnene stod i kø for at prøve.

Højskole1

Onsdag – ekskursion til Vesterhavet

Efter to dage med intensive indianeraktiviteter, skulle vi onsdag lave noget helt andet. Alle deltagere blev fragtet i bus til Søndervig, hvor vi først så den årlige sandskulpturfestival. Derefter tilbragte vi et par timer ved Vesterhavet.

Dette var mine døtres første tur ved Vesterhavet og de nød det i fulde drag. De var ude at bade i vandkanten og hvinede af fryd, når de store bølger slog ned.

Det sidste nås

Torsdag var der om formiddagen mulighed for at nå de ting på de forskellige workshops, som vi ikke nåede først på ugen. Altså var det tid til at give Smillas kæphest øjne (indtil torsdag lød den navnet Blinde Hest) og få malet indianerudklædningen.

Om eftermiddagen var der intet fastlagt program. I stedet for at tage på udflugt, som nogle gjorde, valgte vi at tilbringe eftermiddagen ved søen. Dermed havde pigerne god tid til at bade – noget de forresten gjorde flere gange om dagen, hele ugen.

PowWow

Efter morgensamlingen i tipien blev det tid til dysterne på søen. Der var arrangeret et stjerneløb i kanoer, der også indvolverede vandkamp med de andre indianerfamilier. Resultatet: Gennemblødt fra top til tå, for at sige det mildt. Om aftenen var der fælles fest med underholdning fra de deltagende og grillmad i det fri ved søen. Vejret og selskabet var vidunderligt.

Generelt tager vi aldrig det samme sted hen på ferie to gange. Familiehøjskolen Skærgården kan dog godt gå hen og være det sted, som vi besøger ingen – så godt var det.

11. august, 2014

Posted In: Gode hjemmesider og blogs, Nyheder, Vestjylland

Tags: , , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com