Græs i små plasticdåser, 50 meter lang pokalskabe fyldt med blankpoleret sølvtøj, beviset på at verdens bedste fodboldspiller har sine dage på ”kontoret” her, og en dame, der med alvorstung mine forklarer, at der ikke bliver noget foto af pokalen med ”de store ører,” hvis ikke vi vil betale ekstra for det.

Kitsch hvæser det for det indre øre, men vi er solgt fra nogle af de første skridt i fodboldklubben FC Barcelonas museum og stadion Camp Nou, hvor der uge efter uge sidder næsten 100.000 fodboldglade mennesker og synger med på:

”Vi er det blårøde folk, det betdye rintet hvorfra vi kommer om dette r fra syd eller nord, vi har noget til fælles, et flag knytter os sammen, blårød mod vinden, et mægtigt skrig, vi har et navn, det kender hele verden. Barca, Barca, Baaaarca.”

Geniale afleveringer, mandshøje billeder af fortidens Barca helte, også de danske. Men sådan er hele Barcelona. Byen syder af fodboldklubben med den stolte fortid og nutid, og hvert gadehjørne sit indkøb af merchandise fra den katalanske hovedklub.

”Mes que un club”

Det er alt sammen storslået og fedt som fodboldinteresseret, men den store oplevelse er den grå beton – Camp Nou – det delvist nedgravede superstadion, der med plads til lidt under 100.000 tilskuere er en moderne arena for fodbold gladiatorer, som drenge og piger over hele verden ser op til.

En pose chips til 2 euro, en bolle med ost til 4 euro, en sandwich til 4,50 euro og et stort glas fadøl for 3,50 euro. Det er detaljerne, der gør Camp Nou så fantastisk. På tribunerne eller oppe i pressens vakelvorne metalbro er der et fabelagtigt udsyn over den mytiske græsplæne. På den modsatte side står der med store bogstaver ”mes que un club,” – mere end en klub. Man må ikke løbe ind på banen, men man er tæt, meget tæt, på, og det er altså en særlig oplevelse, at stå så tæt på Messi, Suarez og Neymars arbejdsplads.

De store oplevelser her, er ikke nogetd er koster penge. Det er at se, mærke, dufte og opleve stemningen.

Hundeskål med FC Barcelona logo, en tot græs fra Camp Nou, originaltrøjer med eget navn og nummer til 1.000 kroner, drikkedunke, tøj, madkasser, fodbolde og halstørklæder. Det hele er der i den særdeles velassorterede merchandise supermarked, der slutter turen af.

043

 

Fakta:

Camp Nou er 59 år gammelt, og forventes afløst af et helt nyt stadion i 2022.

Der kan sidde 99.354 tilskuere på stadion

Indgangsbilletter, der kan bestilles hjemmefra koster 170 kroner for en voksen, og 133 kr. for børn.

036033

034032

 

026

 

20. december, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com