Aftensmaden kan sagtens krydres fra naturens spisekammer - det kræver blot lidt hvidløg.

Af Martin Hoffmann Kønig

– Se far, jeg har mad med hjem.

Malthe kigger stolt, mens han nikker med hovedet mod sine arme. Under dem har han to store fodboldlignende hvide ting, som han er fuldstændig overbevist om skal være vores aftensmad. Det er kæmpe-stovbolde, som pipler frem i naturen, særligt efter en solid omgang sommerregn, og som snildt kan spises, når den står på efterårstur i naturen.

Selve støvbolden, der er champignon  af de meget store slags, kan blive 60 centimeter i diameter. Den skal “fanges”, mens den stadig er kridhvid, for når støvbolden modnes, så bliver den brund indvendig, og får en konsistens som en gammel støvet skumgummimadras.

Men lige nu kan den sagtens anvendes som mad, på en pande over bålet, men den skal have lidt selskab, for selvom det er ganske sjovt for de mindste, at stå og skære den enorme champignon ud i “bøf”stykker, så er smagen ikke overvældende, snarere sådan lidt fugtig ikke-eksisterende, men med en god gang hvidløg, lidt salt og måske et dryp hvidløg, så er der hentet lidt af en delikatesse i naturen.

Støvbold1

Det sjoveste er ubetinget, at finde den, at tale om den, og selvom man ikke må, så sidder der et spark i foden og venter, for man har bare sådan en lyst til at losse til den store stoøvbold, men det er der jo ingen grund til, for udover at kunne lave god supplerend ekost afd en, ser den også ganske dekorativ ud i naturen.

Støvbolden “bor” i krat, skov eller på gamle græsplæner, og kan findes indtil oktober.

 

2. marts, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden, Børn i naturen, Mad i naturen

Tags: , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com