Efteråret er en herlig tid, og selvom svampesamlere vogter over deres gode findesteder, så er haven ofte et af de bedre.

Af Martin Hoffmann Kønig

Hvis det lige har regnet, så er de ganske vandholdige, og skal have en vrider, for at få vandet væk, men ellers er en af havens virkelige delikatesser, svampen med det sjove navn – paryk-blækhat –  lige til at kaste sig over i denne tid.

Den skal steges, og skal spises samme dag, som i plukker den, men den er en smagfuld delikatesse, så det er bare afsted.

Opskrift:

Toast med Paryk-Blækhat

500 gr. paryk-blækhatte

8 skiver bacon

2 stk kyllingebryst

1/2 liter piskefløde

Smør

salt og peber

persille

4 stykker brød

Rens, skyl og snit svampene. Hak persillen. Steg kyllingerne og bacon, gerne sammen.

Svampenen sauteres i smør. Tilsæt piskefløden og lad det koge ned. Jævnes, og smages til med slat og peber.

Rist brødet og anret det på tallerkener med stuvninger over. Skær kyllingebrysterne i skiver og læg dem ovenpå med baconskiverne. Drys med hakket persille, og tag den med ud i skoven.

11. september, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, Mad i naturen, På opdagelse i naturen, Spis naturen

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com