For 13 år siden kom en japansk bager på en god ide. Han ville forære Langelinie, på Østerbro, 200 kirsebærtræer i anledning af at 2005 var H. C. Andersen år.

Bageren, der hedder Mr. Seiichi Takaki var H.C. Andersen ambassadør, og er dansk konsul i den japanske by Hiroshima, og selvom kirsebærtræerne slet ikke er japanske, men derimod hollandske, og selvom de er prydtræer, og ikke giver bær, så har den generøse gave lige siden spredt stor begejstring.

Særligt på denne tid af april måned, hvor træerne kaster kaskader af lyserøde farver over Langelinie, og i weekenden den 29. og 30.april fejres den årlige Sakura, der betyder kirsebærtræ på japansk, Festival på Langelinie, som den japanske ambassade står bag.

I Japan er de lyserøde skønheder en del af familiekulturen, og det at tage af sted sammen for at kigge på blomsterne, kaldes hanami, og er værd at følge, og selvom de japanske gader, stræder og parker nærmest “bader” i lyserøde blomsterkaskader , så kan mindre gøre det.

Tag et tæppe under armen, en madkurv på cyklen, og find så et sted, hvor de blomstrende træer er smukkest. Der er noget eventyragtigt over bare at ligge under træerne og fantasere sammen.

Og kan man ikke få nok af kirsebærtræer, så  er der mulighed for at opleve flere blomstrende kirsebærtræer flere steder i København og i Århus:

På Sønder Boulevard, på Vesterbro, på Bispebjerg Kirkegård, i Kongens Have, i den offentligt tilgængelige minihave Hostrup Have på Frederiksberg, og i Århus skal man en tur i Mindeparken for at finde det jyske svar på farvekaskaden på Bispebjerg.

Kirsebærtræerne blomstrer langt ind i maj, så det er ogs muligt at gå en tur i villakvartererne, og nyde haverne træer, og finder I et rigtig smukt træ, så spørg om lov til at komme ind i haven og nyde træet.

16. april, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com