Malthe kigger ud af vinduet og smiler, mens bjergkæden under ham kommer tættere.:

”Se der, der er stranden og prøv lige at se nogle sindssygt store bølger. Det bliver fedt, når vi kommer til hotellet, så skal jeg i hvert fald have skiftet til korte bukser og i poolen med det samme.”

Over fem timer i luften er ved at tappe otte-årige Malthe for energi, men pilotens instrukser om at spænde sikkerhedsselen, og om, at vi nu kun er omkring 20 minutter før landing giver fornyet energi.  Lige indtil lufttrykket tager magten.

I takt med at flyet  nærmer sig jorden stiger trykket i kabinen, og det kan gøre alvorligt ondt, særligt i børneører.  Smil bliver afløst af et anstrengt blik, og hænderne trykker sig stadigt hyppigere mod ørerne. Bolsjeposen suppleres af tyggegummi og sendes hurtigt familien rundt, men lige lidt hjælper det.

Det gør til gengæld ”stewardessetricket,” eller ”Mickey Mouse ørerne,” som er ganske simpelt.  Man tager to eengangs-glas og to servietter, eengangs-vaskeklude eller papirklude. Kludene fugtes med meget varmt vand, og proppes efterfølgende ned i bunden af hvert sit glas. Så holder barnet et glas med en varm klud i for hvert øre. Heraf navnet.

Luften i barnets ører bliver varmere og udvider sig, og det gør at trykforholdene normaliseres, og at det hjælper ved vi af erfaring.

Ifølge erfarne piloter, så er et andet trick, at gå i gang med at udligne tryk med at gabe, sutte bolsjer og synke uden at åbne munden, så snart trykket stiger.  Og det gør det, når piloten melder ”vi har nu begyndt vores nedstigning til…” Så udlign så snart du ved at trykket er ved at ændre sig, og lad være med at vente til at det begynder at gøre ondt. Og bare det at tale om, at vi altid kan ty til Mickey Mouse ører, gør, at det ikke længere er så slemt.

22. april, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com