Da vi kommer ind i gården ved Geologisk Museum, i København,  bliver vi overrasket over det nyopstillet stillads, som tager udsynet, men allerede  da vi når ind i museets foyer, så kan vi slå hovedet tilbage og nyde det vidunderligt flotte loft, der er blevet dekoreret med forskellige malerier blandt andet af fire mennesker, hvor en af opgaverne er, at forbinde de afbillede mennesker med en naturkraft.

Derefter går vi videre ind, hvor en udstilling om jordens indre og vulkaner er opstillet. Så når vi til jordskælv. Her bliver forskellige jordskælv sammenlignet og beregnet. Videre går vi, og pludselig befinder vi os ved begyndelsen af universet. Det tog universet ca. 13,6 milliarder år for at nå til, hvor det er i dag, men Geologisk Museum har omregnet det til 12 timer, og det giver en rigtig fin måde, at forstå det på.

Er det ikke nok, så kan man læne sig tilbage i en stol og få videoundervisning. Vi går videre og her når vi til en meget velorganiseret butik. Her kan du købe lige fra dinosaur æg til de mærkværdigste mineraler. Det var næsten svært at vælge blandt de mange flotte sten. Damen ved disken udleverer et opgavehæfte som man kan have lidt sjov med igennem sin geologiske rejse, men inden vi går videre, så må vi lige en tur ovenpå for at lave fossiler.

Her er vi nødt til at gå tilbage, hvor vi startede. Da vi kommer ovenpå, så bliver vi overrasket over udvalget. Der er nemlig kun én form som vi kan bruge. Dette skyldtes, at de andre var brugt og vi måtte nøjes med en to i én form. Processen er kort og Simpel, og hvis man har problemer, så står der to behjælpelige unge mennesker, der er klar, hvis du har problemer. De selvlavede gipsfossiler  tager ca. 20 minutter, hvis blandingen er i orden, for at tørre.

Geologisk1

Imens vores gips var i fuld gang, kunne vi fortsætte vores geologiske rejse på det omfangsrige museum. Vi måtte hele vejen tilbage til den spændende butik, og med vores opgavehæfter, fortsatte vi. Vi gik videre og i de næste rum, kunne man igen nyde loftets malerier. Men denne gang var det ikke bare ren nydelse, men også en del af de overskuelige opgaver. Jeg vil ikke afsløre så meget, men det var ikke den nemmeste opgave.

Hvis man fortsatte, så kunne man opleve Grønland eller oldtidsfossiler fra både nulevende og uddøde dyr. Vi fortsatte opad trappen for at udforske museet yderligere, og vi blev positivt overrasket.

Her var der de flotteste, og mærkeligste sten/mineraler som man overhovedet kan forestille sig. Så snart man går ind i montreværelserne, så bliver man helt overvældet af udvalget, der er så massivt, at man ikke kan vente med at beundre dem alle. Favoritten er helt sikkert de behårede færøske mineraler, der så så skrøbelige ud, at selv det mindste vindstød ville smadre den i tusind stykker.

Udvalget var stort af både sten, mineraler og krystaller. Der var to rum man kunne tage hul på. Museet har en god størrelse og personalet er venligt og behjælpelige, så vi havde en super god tur, hvor der også var god mulighed for at lære nyt.

 

Geologisk2

Praktisk info om museet:

Geologisk Museum udstiller fossiler, mineraler, bjerarter, meteoritter, og museet er en del af Københavns Universitet.

Adresse: Øster Voldgade 5- 7, 1350 Kbh. K

Åbningstider: Tirsdag – sændag 10.00 – 16.00, lukket mandag.

Hjemmeside: www.geologi.snm.ku.dk

 

 

 

7. marts, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, København, Museer og udstillinger

Tags: , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com