Fem minutter, ikke før. Den brysk udseende parkeringsvagt retter på sin hvide vest. Her er ingen slinger i “valsen.” Vi har billetter til nummereret parkeringsplads foran Imtech Stadion i Hamburg, men der er fem minutter til, at vi må køre ind, for vi er i Tyskland, og er løbet ind i en af fordommene om vores sydlige naboer. Der skal være orden i sagerne, så selvom fem minutter måske ikke er det store, når man tænker på alt det postyr det giver, når vi skal bakke for at finde et sted at hold eog vente, så er der ikke noget at komme efter.

fodbold-3-generationer

Men vi – farfar, barnebarn og søn – er på drengetur til Imtech Arena, hjmmebane for millionbyens bedst placerede fodboldhold  Hamburger Sports Verein, HSV, som lørdag den 3.maj klokken 15.30 spillede mod de tyske mestre fra Bayern Munchen, så vi lader os ikke slå ud af lidt tysk præcision. Og det gode er, at når klokken har slået i hak, så går det kvikt med at komme ind på det i danskerøjne overvældende stadion, der trods et miserabelt fodboldår, trækker 50.000 tiskuere næsten hver gang.

Bag det ene mål står hjemmepublikum og skråler med på kampsange et par timer før kick off, og i 20-30 meters højde er en guitarspillende forsanger liftet op i øjenhøjde med de øverste tilskurerrækker. Curryvurst, bratvurst, strudel og en weiswurst eller en brezel – den karakteristiske saltkringle – her er alle muligheder, og til tysk fodbold hører pølse. Ja, når den anden store Hamburg klub F.C. St. Pauli drager på udebane, så kan de trofaste tiskuere i optaktsmateriale læse hvad både pølse og øl priserne er på det stadion de skal gæste, og der bliver bestemt ikke kigget skævt til den tilskurer, som lige kommer et par minutter for sent fordi han skal proviantere behørligt før boldens leg kan nydes.

4 – 1 til Bayen Munchen vidner ikke om en fremragende fodboldkamp, men den tætklippede grønsvær, de brølende tislkuere, som desværre også fik vist sig fra deres mindre pæne side med slagsmål og politiaktioner, sangene og det velorkestrerede set-up, der gør det muligt, at hilse på superstjerne fra Bayern og de lokale helte efter kampen, gør en fodboldtur til Hambur til noget helt særligt.

Hvordan kom vi derned:

Vi fløj med SAS til Hamburg og fløj hjem fra Hamburg med Easy Jet.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

fodbold-3-generationer-2

 

6. maj, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden, Tyskland, Udvalgte artikler, Underholdning og forlystelser

Tags: , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com