Stolt rører Malthe rundt i gryden, hvor en grøn, meget grøn, masse skvulper rundt sammen med et par orange gulerodsstykker. I løbet af eftermiddagen har han samlet brændenælder, i form af blade og topskud, som er nippet af stænglerne, og nu er han i fuld gang med at lave brændenældesuppe.
Og husk, at der skal handsker på, for ellers er det en lang av-seance med brændte hænder.
Efterfølgende har de skyllet brændenælderne godt, og så er det ellers i gang med, at blande med, hvad der ellers findes i køkkenet.
1 stort løg + 2 fed hvidløg er pillet, skåret i tern, og derefter brunet i olie i en gryde. Imens finder Malthe krydderurter i haven. Timian og rosmarin, som han kommer ned til løgene. Derefter står den på vand, samt en bouillonterning. Så er det brændenældernes tur til gryden, og det hele får lov at simre i cirka 10 minutter.
Derefter valgte Malthe og Majbritt at blende suppen, og tilsætte skiver af gulerod, som kogte med i cirka 5 minutter.
Erfaringer med tilbehør:
Brød med kryddersmør, er godt – og næste gang, så suppleres nok med lidt bacontern.
Bonusinfo:
Hvis man brænder sig på en brændenælde, så husk, at den indeholder sin egen modgift. Tag brændenældens stængel og smør saften på huden, hvor den har ramt.
Se mere på www.naturguide.dk
Martin Hoffmann Kønig 3. maj, 2017
Posted In: Aktuelt forsiden, Børn i naturen, Mad i naturen, Sjov i naturen, Spis naturen