Aber spiser da bananer. Det har man altid lært. Men i virkeligheden spiser de sjældent bananer. Givskud Zoo vil gerne vise parkens gæster, hvad aberne reelt spiser. Derfor kan man 5. -7. juni hjælpe dyrepasserne med at lave foder til parkens fire abearter.

Af Martin Hoffmann Kønig

For mange mennesker er abemad lig med bananer. Det er dog langt fra virkeligheden for de fleste abearter – både i naturen og i zoo. Grundlovsdag 5. juni og den efterfølgende weekend 6. -7. juni afvikler Givskud Zoo eventen ”Abemad”, hvor gæsterne kan deltage i dyrepassernes arbejde omkring fodring af zoos aber.

Eventen er især tiltænkt børnene, som kan være med til at lave spændende foder til både berberaber, chimpanser og lemurer. For eksempel kan børnene binde æbler og en særlig slags abe-”kiks” fast på pilegrene til berberaberne. Aber er nemlig intelligente dyr, der i naturen bruger meget tid på at finde føde. I zoo prøver dyrepasserne at efterligne dette ved at give dyrene foder, der udfordrer dem, så det tager lidt tid at få fat i.

Børnene kan også teste deres evner som abemads-findere. Blade, frugter og blomster er føde for mange aber i naturen, og det kræver en evne til at klatre rundt i træerne. Derfor kan børnene selvfølgelig prøve at klatre efter ”abemad”. Mange chimpanser ynder at fiske termitter ud af deres bo med en pind og spise dem, og også dette fiskeri kan børnene prøve – hvorvidt der er tale om rigtige, levende termitter eller ej, finder man først ud af, når man prøver.

Program:

11.00 – 16.00 Test dine evner til at finde abemad

11.30 Lav foder til berberaberne

12.30 Lav foder til lemurerne

13.30 Berberaabefodring

14.00 Gorillafodring

14.30 Lav foder til chimpanserne

 

30. maj, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com