Mojn, mojn. Kaffedamen smiler hver gang en af die profis kommer forbi. Hun kender alle spillerne, og taler om dem med fornavn, og der er ingen forskel i hendes veneration. Hendes omsorg gælder u-17 spillerne som førsteholdstruppen, og det med placering i tabellen er ikke så vigtigt, og spillerne ved det godt. Det kan godt være, at de lever af at spille fodbold, men her, er de også en del af et fællesskab, hvor man hilser på hinanden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hamburgs kultfodboldklub FC Sct. Pauli er det farverige kvarter St.Paulis helt store helte. Det er dem, som man holder med, ikke kun fordi man kan lide dem som fodboldhold, ikke fordi de spiller særlig godt – de ligger i  november 2014 næstsidst i 2.bundesliga – ikke kun fordi klubben gør en masse for, at fremme tolerance og mangfoldighed, men fordi de er hele den “pakke” som gør Hamburgs mest farverige område til noget helt specielt, og selvom klubben er blevet en tand for mainstream for en del af de mest hårdkogte fans, og selvom deres brune spillerdragter med det karakteristiske kranium og de korslagte knogler, er blevet en handlesvare som eftertragtet som nogle af de største fodboldklubbers topstjerners trøjenumre, så er der bare noget helt særligt over klubben, der til hver hjemmekamp trækker fulde huse – hvilket er tæt på 30.000 tilskuere på det iomponerende Millertorn stadion -og hvis tilhængere mødes flere dage i forvejen for at drøfte næste kamp.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Vil man give sig selv en oplevelse lidt ud over det almindelige, så kan det anbefales, at tage ud på klubbens træningsanlæg, der ligger på Kollaustrasse, i et meget anderledes kvarter end St. Paulis hjemmebane. Her er det parcelhuse og forstadsro, der hersker, og på det under et år gamle træningsanlæg er der gode muligheder for at møde førsteholdets spillere, få en snak med kaffedamen eller med de andre hjælpere, som for klubben til at fungere som den velsmurte pengemaskine, der også er tale om.

Pauli kaffedame

Det er her man se, hvordan de entusiastiske U23 spillere kæmper for deres pladser på den strømlinede kunststofbane mens de professionelle ifører sigtandbeskyttere og kæmper sig igennem en solid gang fysisk tysk fodboldtræning.

Pauli4Pauli spillere hilser

Med undtagelse af typisk dagene op til en kamp, så er der åben træning, og der er fri adgang til anlægget.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Se mere på klubbens hjemmeside -www.fcstpauli.com – hvor du kan læse træningstider.

20. april, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, Europa, Rejsemål, Tyskland

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com