Den toprutinerede vandrer Jennifer Phar Davis er værd at lytte til, når hun giver råd om at vandre. Nedenfor er hendes ti bedste råd til vandrere som hun har delt med National Geographics adventureblog "Beyond the Edge."

Af Martin Hoffmann Kønig

Jennifer Phar Davis` ti råd til vandrere er:

  1. Testkør din rygsæk og dine sko: Det er de to stykker udstyr, der kan gøre turen mest ubehagelig, hvis de ikke passer og fungerer optimalt.
  2. Lad mobilen hjælpe dig, og ikke skade dig: Brug mobilens lommelygte, kompas, GPS mm. som backup, hvis dit primær udstyr går i stykker. Hvis ikke, så lad den forblive slukket i rygsækken.
  3. Pak alt ekstra mad: Du kan forlænge turen, klare dig, holde dig varm, hvis du farer vild, og får du ikke brug for det, kan du altid gøre en anden vandrer glad med en snackgave.
  4. Lær af andres fejl: Nettet er fuld af ressourcer, hvor du kan lære af andres erafringer og undgå at begå fejl, som andre allerede har begået.
  5. Husk, at bjerge skaber deres eget vejr: Bedøm ikke dagens vejr på, hvordan det er uden for døren. Hypotermi, som betyder nedkøling, opstår ofte om sommeren, fordi vandrere er uforberedte på ekstreme vejrskift – pak altid ekstra lag.
  6. Gør turen til din: Husk at medbringe ting, som du elsker. er du vild med at læse, tag en bog med, og elsker du at lave mad, så brug tid på at dehydrere måltider, inden du sætter ud. En kikkert, en dagbog eller en planteguide kan også gøre turen væsentlig bedre.
  7. Vær i form: Det gør ikke kun oplevelsen bedre, men forebygger også skader.
  8. Bær 30 gram, red et liv: En fløjte og et par tændstikker kan betyde alt – et bål betyder varme, lys og komfort, mens en fløjte kan gøre andre opmærksomme på, at du ar brug for hjælp.
  9. Del dine planer med nogle derhjemme: var dernoget, filmen 127 Hours lærte os, var det at lade andre vide, hvilket område, vi tager ud for at udforske.
  10. Overvej et vildmarksførstehjælperkursus: Det lærer dig ikke blot at behandle dine egne skader, men kan også give dig viden til at redde andres liv. Viden er det bedste stykke udstyr i vildmarken.

DSC00154

DSC00160

 

8. maj, 2019

Posted In: Aktuelt forsiden, Vandre

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com