Det hele skulle være på plads, når man rejser all-inclusive med børneklub, men sproget følger ikke altid med.

Af Martin Hoffmann Kønig

Der skal være styr på sagerne, børnene skal nyde ferien og det hele skal være betalt hjemmefra for så hurtigt som muligt at få ”fingrene” i den ro og afslappethed, som er et af beviserne på succes, når vi rejser som familier.

Således også for Neda Sardari, der i efterårsferien 2012, drog på en uges ferie med mand og tre børn på 10 og 7 år.

Målet var et børnevenligt hotel i Bodrum i Tyrkiet, og det vigtigste var på plads hjemmefra.

– Der skulle være styr på mad og gode muligheder for at børnene kunne være med i legeklub, så det havde vi bestilt og betalt hjemmefra, og så regnede vi selvføleglig med, at vores børn kunne bruge mulighederne, siger hun.

Da de nåede frem var mad og drikkevarer helt som det skulle være, og børnene kunne hente sodavand og is når det passede dem, men på èt punkt haltede det flotte koncept.

– Der var ingen dansktalende ”legeleader” på den såkaldte børneklub, som vi havde betalt for hvert af børnene, så det betød, at de havde meget vanskeligt ved at følge med i de lege og spil, som blev tilbudt. Når de fik præsenteret reglerne, så kunne de ikke forstå, hvad der blev sagt, og så er det knap så morsomt at være med, siger hun.

For familien var det tydeligt, at man som dansktalende var på lidt af et tålt ophold i mellem de mange finske, svenske og tyske tungemål, og selvom ugen alligevel blev nydt med pøl og varme, så har familien i hvert fald lært sig en ekstra ting, næste gang de skal rejse på charterferie.

– Vi skal have garanti for, at når vi bliver ”lokket” til at købe legeklub, så skal der være legelederne taler dansk. Det er jo fair nok, at de ikke gør det, men så må man jo oplyse os om det, for pengene vil selskaberne gerne have, siger hun.

Billedetekster:

Billede 1: Selvom legeklubben var en beskeden succes, så finder børnene hurtigt frem til legefaciliteter, som ikke kræver fælles sprog.

Billede 2: Klovnerierne var sjove nok, også selvom sproget ikke er til at forstå.

Billede 3: Der er gode muligheder for shopping i Bodrum.

2. september, 2019

Posted In: Charterferie, Rejsebranchen, Tyrkiet, Underholdning og forlystelser

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com