Juletræer har det med at blive hængende. Ikke sådan med fod og pynt, men liggende i haven eller i kompostbunken og bare vente. Vente på, at det bliver dets tid til at få en tur på traileren til en sidste køretur mod genbrugspladsen.

Men hvorfor ikke lade børnene lege og bruge træet?

Først skal træet tælles. Eller rettere dets alder bestemmes, og det er ganske nemt, for man kan tælle sig frem, for et grantræ får en ny grenkrans hvert år, men da grenkransene fra de to første år ofte forsvinder, skal der lægges to til grenkransene på jeres juletræ, før I har alderen Når nu vi ved, hvor gammelt træet er, er det tid til at bruge det til flotte knagerækker.

Flæk eller sav et stykke af stammen eller lad børnehænderne cutte toppen, som er skabt til at lave knagerækker af, og så er det ellers i gang med alt det sjove. Snit barken af, og bor et lille hul på stammen, hvor du kan sætte en snor igennem som knagen kan hænges op i. Knagen skal selvfølgelig være personlig, så det er oplagt at få lov til både at pudse, male og lakere, før den færdige knage er klar til ophængning eller måske til fødselsdagsgaver. Laver I flere, kan I sætte dem sammen til en knagerække.

Juletræ1

Man kan dårligt sige pind eller gren til nårige Malthe, før han har dolken fremme. Altid i skeden, som han har lært som spejder, men når han får lov, så hygger han sig bravt, og de mange spåner bruger vi til optænding i bålet eller grillen. De kan snildt gemmes i en plastpose, hvis ikke de skal bruges med det samme.

Snitning er for de fleste børn, helt ned til tre år, kan man begynde, men det er en god ide, at begynde sin snittekarriere med en kartoffelskræller. Børn fra fem år kan begynde med en rigtig kniv.

Sikkerhedsregler for snitning:

Sid altid med spredte ben

Snit altid væk fra dig selv

Hvis nogen går ind foran dig, så stop indtil der er plads igen

Læg kniven i skeden, når du ikke bruger den

Gå IKKE rundt med kniven uden skede

Godt snittetræ:Frisk løvtræ uden for mange knaster eller sidegrene, er det bedste snittetræ. Frisk rønnebærtræ kan barken skrælles af så let som en banan, så det er perfekt til begyndere.

Juletræ2

30. december, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com