1. Book ferien når solen skinner

Bestil den næste rejse, når solen skinner. Ifølge statistik fra hjemmesiden fnn.no viser det sig, at flere bestiller rejser når det regner udenfor, og da priserne på nettet styres af trafikken, så bliver det dyrere, hvis flere bestiller i samme periode

2. Bestil selv

Tjek priser på netsider som hotels.com eller Expedia.com – men ring eller mail til hotellet selv, og hør om du selv kan få en bedre aftale ved at handle direkte med hotellet.

3. Spis frokost

Mane restauranter har gode frokosttilbud, hvor man for eksempel kan spise den samme menu for 15 euro som om aftenen koster 40 euro. Så spis en stor frokost med vin til, og drop aftensmaden ude.

4. Vælg et billigt land

Lande som Myanmar, Bulgarien, Makedonien, Indien og Albanien har prisniveauer, der ligger langt under Skandinavien.

5. Byt by

Mange flyselskaber bruger lokkepriser, som betyder, at rejsen er billig den ene vej, men væsentligt dyrere den anden. Men du kan lure dem, ved for eksempel at flyve hjem fra en anden by. Flyv for eksempel til Dubrovnik og hjem fra Split i Kroatien eller til Krakow og hjem fra Warzawa i Polen.

6. Bestil i tide

Jo tidligere jo bedre. Sommerferien bør være bestilt inden den 1.april for at sikre de bedste og billigste billetter.

7. Prut

I mange lande er det almindeligt, at man betaler for meget for tingene, hvis man ikke “prutter” om prisen. Selv på de store hoteller og i de fine butikker er det tit noget at hente, du får næsten altid et prisafslag eller en lille gave.

8.  Rejs i ydersæsonen

Højsæsonen i Asien og Afrika er i løbet af den europæiske vinter, og til dels i sommerferien juli-august. Men både i Asien og i Afrika er der super godt forår og efterår. Bare husk at tjekke regntiden. Kenya har regntid fra april til juni, men er dejligt i efteråret. Thailand har regntid fra juni til oktober, men det regner som oftest kun lidt om eftermiddagen.

9. Billig luksus

Det er en myte, at alle luksushoteller er dyre. I mange lande i Asien for man et dobbeltværelse på fire- eller femstjernede hoteller for omkring 500 kr. per nat i ydersæsonen. Søg på TrippAdvisor. Vi fandt for eksempel et dobbeltværelse på lækre Navatara Resort i Phuket, Thailand, for 300 kroner i juli.

10. Gratis aktiviteter

Alle storbyer har mange gratis tilbud som koncerter, litteraturaftenener g danseaftener. Det bedste er at Google på free og byen du skal til. I New York er disse netsider gode: newyork.going.com og freenye.net.

11. Gratis guider

I mange byer findes der mennesker, der helt gratis bruger tid på at guide id eres hjemby. I New York træffer du dem på www.bigapplegreeter.org, i Polen på www.freewalkingtour.com, i Oslo på www.freetouroslo.com og i andre byer på www.hospitalityclub.org. Det forventes ofte, at du donerer et mindre beløb.

12. Vælg upopulært

Sidste år skulle alle til Grækenland, i år er det Spanien. Når trykket stiger på en destination, så stiger priserne. De store rejsebureauer melde rom forflytninger vestover i Middelhavet til sommer fra Grækenland/Tyrkiet til Frankrig/Spanien og Portugal, så søg hellere mod Tyrkiet eller mod Grækenland, som kommer til at have en masse gode tilbud.

3. januar, 2018

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com