Pulsen daler med det samme bilen slukkes i Nysted midtby, lige foran den imposante kirke og straks går vi i gang. Vi er på opgave sammen, for det er en af de bedste måder at få ældre børn med på tur.

Lolland er meget, men når man er på ferie med børn, så skal der engang imellem pumpes lidt ekstra på fantasien, og i dag har vi besluttet at opsøge en af Lollands hyggeligste byer, Nysted, og så skal kameraet i gang, for nu skal vi finde motiver, der er værd at gemme på og ikke mindst sammenligne, for et kamera i børnehånd giver ofte overraskende og nye vinkler på alt det vi ser.

Det fede er, at man på de fleste kameraer kan se billederne med det samme, og så er det ellers bare med at rose og finde gode historier til billederne.

I Nysted har vi et landskab skabt af en gavmild istid for mere end 12.000 år siden, og snakken falder på det mystiske, for offentligheden lukkede og på afstand vildt smukke Aalholm slot, der næsten kan nås med hænderne fra Nysteds fantastiske havn, hvorfra også havmøllerne på Rødsand kan ses.

Her kan historien næsten mærkes. Handel, søfart og fiskeri, det meste i dag afløst af lystbåde og grill- og isbar, dog alle i charmerende svenskrøde bygninger, men alligevel, når bare fantasien er med på ferie, så går det.

Udover byen, de små hyggelige specialforretninger og gader fulde af smukke huse, er der ikke langt til Skanseskoven, som snildt kan nås fra byen via en fin spadseresti.

Vi har kastet vores kærlighed på byens mange gamle bindingsværkshuse. Her er der detaljer i massevis, som vores øjne og kameraer kan gå på opdagelse i, og da vi støder på et spændende fredet hus, som gennemfotograferes mens vi får en far-søn snak om hvor meget man må ændre på farve og lysindstilling, hvis man stadig skal kunne siges at fotografere virkeligheden, så går det op for os at vi står over for den let erotiske digter og læge Emil Aarestrups hus, hvor han boede med sin familie i 1827 – 1838.

Nysted har tydelige spor fra sin status som købstad, men området har også et rigt fugle-, dyre- og planteliv, og en sjælden naturperle for enden af Nysted Nor.

 

 

 

 

 

24. august, 2021

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com