Hvis mennesker havde en magnet siddende på ryggen, så ville den store modermagnet stå på en mark på Lolland.

Sådan føles det i hvert fald, da vi går i gåsegang gennem først et lille skovområde og dernæst langs en gruset sti gennem en duvende bygmark.

Artikel fortsættes under billedet

Udsigten over Smålandsfarvandet fejler ikke noget, og udsigt til jættestue og bronzealderens gravhøje gør den lille rejse tålelig, for her er mange mennesker, virkelig mange og sådan har det været lige fra vi parkerede i den lille havn i Kragenæs, og begiver os ud mod Glentehøj ved Ravnsby Bakker på Lolland.

Hvis folk går lige ud, så har vi forsøgt at opdrage vores børn til at gå til siden eller baglæns, det er som oftest der, hvor de færreste søger hen, at de største oplevelser findes.

Men ikke i dag. Vi lader os opsluge af folkestemningen, og drager stålsatte mod horisontens mystiske væsener.

Foran os aner vi 12 stenfigurer udhugget i 75 tons tunge granitblokke af billedhuggeren Thomas Kadziola. Mellem 6,5 til otte meter høje, og som vores yngste søn hurtigt bemærker, så må det godt nok have givet ømme skuldre, at bringe de højkæbede ansigter frem af granitten. Et arbejde, der foreløbig har varet ni år, og han er stadig ikke helt færdig, de første sten blev dog placeret på højen i 2014.

Vi er nået til kunstværket Dodekalitten, som i al sin enkelhed betyder tolv sten, Lollands spektakulære varetegn. Et syn, der oplevelsesmæssigt må smage lidt af et besøg på de isolerede Påskeøer, hvor 600 store stenstatuer, kaldet moaier troner, og selvom man, som vores yngste søn Malthe, er 14 år, så kan han også mærke åndedrættets gallopperen.

Fire små behårede ben stolper målbevidst hen med en stenbænk foran et af ansigterne. Hunde, der undrer sig, er nysgerrige, og det er vores hund også, for under bænken ”danser” der musik, og det skal undersøges.

Vi ser os omkring, får øje på en tekstplade, taler sagte sammen, hvorfor ved jeg ikke, men der er noget majestætisk og højstemt over oplevelsen, musik, historie og skulpturer, og hele familien er bjergtaget. Her er vi vidner til en helt speciel oplevelse, og selvom vi måtte gå i takt, så var det oplevelsen bjergtagende.

 

 

 

25. august, 2021

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com