Listende forsøger vi at være musestille, men grenene kvaser højlydt under vores fødder, og gør den tavse skovtur helt umulig.  Syv-årige Malthe har kniven i bæltet og missionen intakt.  Vi skal bygge en hule, og det skal være nu og her. Ikke noget med store planer, ikke noget med at finde et hult træ eller blot gemme os under en nedfalden stamme. Den store grenjagt går i gang. Små tynde, og store til enorme grene af løv- og nåletræer fiskes frem af skovbunden, og placeres så de støtter sig op af hinanden ad det store træ, og så efter kort tid og tre menneskers grenindsamling, begynder det at tage form. Det ligner en hule, men de første dryp begynder også at tage form, og det skal gå super tjept med at finde nedfalds kviste og store blade til at tætne med.

Hule i skov

Et medbragt tæppe eller bare nogle ekstra nålegrene kan gøre det ud for underlag, og så er det ellers bare at hygge. Skoven lyder helt anderledes, når man sidder i sin hjemmebyggede hule, og kigger ud, og havde man lige en kop varm te og en kiks, så ville det være helt perfekt. Det behøver bestemt ikke være svært, at bygge en hule, for skoven har alt, hvad vi skal bruge liggende til fri afbenyttelse.

Tippi kan nemt arrangeres

Fem rafter fra et par birketræer eller trælægter, et reb til at samle dem i toppen,  og et sengetæppe henover, så er der gode muligheder for at få sin egen have-tippi,  og når træstykkerne er hevet et stykke fra hinanden, så de hviler sikkert på alle ”ben,”  så tager det ikke mange øjeblikke at få den fineste tippi på plads i haven.

Tippihule

Og står den på en mere rustik hule,  så kan det gøres med et par rafter fra birketræer, de fleste parcelhushavers yndlingstræ, eller et par billige lægter, der fås for en femme rid e fleste byggemarkeder, sammen med reb, et tæppe og træ rafter en fremragende måde, at få kreeret en hyggehule. Først bygger vi skelettet ved at binde to af rafterne fast på hver deres træ, og derefter bindes den tredje rafte eller stykke træ fast på lægterne/rafter, og vupti, så har vi skelettet til en havehule med et tæppe over. Hvis der lægges en presenning henover, så er hulen forvandlet til en vandtæt bivuak, som om sommeren kan bruges til overnatning og i vintertiden til flere timers hyggelig hule.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

Og så sker der bare noget med børns guffebehov, når madderne indtages i egen hule, og det kan også være en god ide, at få lavet et navn til hulen, som kan skrives på et stykke drivtømmer fra stranden eller skoven eller bare et gammelt stykke træ –om ikke for andet, så fordi det er hyggeligt.

Væltede træer hitter

En anden nem hule kan I lave i kronen på et fældet eller væltet træ. Få en voksen til at save et par grene af, så der bliver plads til et par siddepladser. Klip et par kviste af i begge sider af hulen, så I kan holde øje med verden udenfor, uden selv at blive opdaget. Indret jer eventuelt med et tæppe og et par puder, så I kan sidde behageligt. Er der et par vandrette grene, der stikker lidt ud fra de andre, kan I bruge dem som hylder til at stille krus og andre ting på, for eksempel jeres kikkert eller kamera eller tegneblok.

13. juni, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden, Sjov i naturen

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com