Det er nu bevist. Dovenskab er rigtig godt for dyre- og plantelivet. Vi har fået de bedste undskyldninger for ikke at slå græsset i haven, for det skaber biodiversitet.

Af Martin Hoffmann Kønig

Jeg siger ikke at børn er dovne. For det er de ikke, på deres egen måde, men engang imellem kan de, i hvert fald dem af min avl, finde argumenter og måder at undgå at fuldføre opgaver på, som jeg ikke havde set komme, men som virker.

Mine drenge har få huslige opgaver, men en som jeg gerne vil have hjælp til, er at slå græs. En rimelig simpel, men alligevel også ganske maskulin opgave, som kan udføres nogenlunde, når det passer ind i en teenagers tidsplan, troede jeg, før jeg fandt ud af, at der aldrig er huller mellem diverse computerspil og fødevareindtagelse.

Men så alligevel er det lykkedes, og her har drengene lært mig en helt ny måde at slå græs på. Halvdelen af haven slås, og så skal der nydes, og er det egentlig ikke ok sådan?

Straks den ufærdige haveslåning præsenteres for de mødrene støtte, for er der ikke noget med at vi skal fremme biodiversiteten, og hvorfor ikke starte i egen have?

Og sådan bliver det, halvdelen af vores have er nu slået fint efter far-mål, og den øvrige halvdel er knæhøjt.

Ifølge landsforeningen Praktisk Økologi har vores bønr valgt rigtigt for os, for ifølge dem, er ordentligeden i de danske haver et stort problem for mangfoldigheden og biodiversiteten i vores natur, så nu er vi slet ikke dovne længere, nu er vi med på en trend om at fremme en ny haveæstetik, der hylder det vilde.

Og da landets over en million haveejere repræsenterer en stor del af Danmarks grønne arealer, kan vi faktisk gøre en forskel for naturen, når vi lader græsset gro og giver plads til insekter, fugle og smådyr, og hos os er der gået lidt fælles familiesport i det, og vi har fundet ud af at sætte dovenskaben i økologisk system, og det ser sgu egentlig meget sjovt ud, når vi nu har både en friseret have og en vildmark samlet på samme matrikel, og nu er vi også begyndt at samle bunker af sten, brænde og kvas, der samles rundt omkring i haven, og på den måde giver vi insekter en mulighed for at skabe et helt nyt økosystem, som kan nydes.

Faktisk er vores have blevet tydeligt mere interessant for mange flere fugle og en masse insekter, og det er nu muligt at tage på lidt af en vildmarkssafari i vores egen have.

9. juni, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com