Husk tålmodighed, en kiks til børnene og lidt mere tålmodighed, hvis turen går til Danmarks nyeste seværdighed, Den Blaa Planet ved Amager Strand, der med sine 53 akvarier er nordeuropas største akvarium, og afløser det tidligere Danmarks Akvarium i Charlottenlund.

Man skal i hvert fald indstille sig på at vente for at komme ind, og for at komme til at se de utrolig flotte akvarier eller få en god fornemmelse af det subtropiske anlæg, hvor der blandt gemmer sig krokodille og er mulighed for at se de bidske stimer af piratfisk.

Da vi i begyndelsen af april – 2013 – måned besøgte Danmarks nye nationalakvarium var det en kold fornøjelse at stå i kø over en time for bare at komme ind, men da vi først var inde var vi i godt selskab.

Der var mange, rigtig mange mennesker, og selvom akvariet er bygget som en hvirvelstrøm, der skal føre gæsterne naturligt rundt til akvarierne, så var hvirvlen og vejen rundt i akvariet en gang trippen efter folkeflokken, og der var ikke meget arkitektonisk naturlighed over hvilken rækkefølge vi så akvarierne i.

Egypten4 1274

Men sådan må det være, når Danmark endelig får en ny attraktion, der både i historie og indhold kan måle sig med de største i Europa.

Gudskelov gik det ikke helt så galt, som da det tidligere Danmarks Akvarium i 1939 slog dørene op for de hvide bygninger i Charlottenlund.

Her besvimede folk i massevis, fordi ventilationen var får dårlig, men sådan er det ikke længere, slet ikke.

Der er luftigt, stort og børnevenligt i Den Blaa Planets monstrøse bygning, hvor der flere gange i timen er mulighed for at se fodringer eller høre foredrag om fiskenes forunderlige verden, i de auditorielignende arealer, som er placeret foran de største akvarier, og der er rigeligt også for de mindste børn.

Hvad med at sige ”haj” til verdens sejeste kramme-hammerhaj eller at se når 3000 barberbladsskarpe gebisser blive fodret?

Stemningen og tonen i det nye kæmpe akvarium er afslappet og for hele familien, og som vi gik fra akvarium til akvarium blev vi hurtigt draget ind i den fortryllende verden som fisk fra hele kloden er, og selvom særligt Malthe på seks år, nok manglede noget mere eksotisk at kunne røre ved  end krabber og muslinger, så var han til gengæld ret begejstret for den knubbede søstjerne, som også er med i det ene af mange ”røre ved bassiner,” og glastunnelen, hvor man går igennem fiskenes rige og nærmest vælter bagover for at kunne følge den pudsigt udseende rokke, er et scoop.

Flydeis og lækker mad

Den Blaa Planet er et lækkert sted, og til et sådant hører også et lækkert spisested med udsigt til Østersøen, og når vejret er til det er der fine muligheder for at sidde udendørs og nyde den indkøbte mad, og samtidig se en flok søløver eller nyde en flyvers elegante landing i Kastrups nærliggende lufthavn.

Akvariets cafe er lagt i hænderne på kokken Claus Meyer, som ganske kløgtigt har valgt et snævert menukort, hvor man f.eks. kan få en, så det ud til, ganske lækker fish and chips til børn for 65 kr.

Til gengæld haltede det med at håndtere isen, fordi personalet i travlheden havde fået hevet ledningen ud af fryseboksen, så den fine jordbær sorbet is var i stedet jordbær is suppe, og helt galt gik det, da personalet blev gjort opmærksom på problemet.

Fint og hurtigt hentede de en ny frossen is, fra et salgssted et andet sted i akvariet, men den nu optøede is blev liggende i isboksen og strøm sat til, for at få en ekstra nedfrysning!

Næste gang, og en sådan bliver der, vi skal i Den Blaa Planet, så bliver det når nyhedens interesse har fået skåret antallet af besøgende ned på et plan, så man kan få ro og tid til at nyde det flotte akvarium.

Egypten4 1260

Fakta Den Blaa Planet:

Se mere på hjemmesiden www.denblaaplanet.dk, hvor det også kan betale sig at følge med i udviklingen af køen for at docere sit besøg på det rigtige tidspunkt. Vi valgte at komme til åbningen klokken 10, som var anbefalet som et godt tidspunkt uden for meget kø, hvilket dog ikke holdt stik. Men nyhedens interesse har muligvis overrasket akvariefolkene, der i påskeweekenden kunne melde om over 75.000 gæster. Helt sikkertd ejligt for kasseapparaterne, men ikke for oplevelsen.

Egypten4 1261

 

16. april, 2014

Posted In: Danmark, Ferie med dyr, Museer og udstillinger

Tags: , , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com