Djerba Fort » par Chapultepec — http://en.wikipedia.org/wiki/Image:Djerba_Fort.jpg. Sous licence CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Det er obligatorisk at prutte om prisen i souk’en i Djerbas charmerende hovedby, Houmt Souk. Gaderne er opdelt efter, hvad der sælges – i den ene gade holder smykkesælgerne til, i den næste kan man kun købe keramik. Det gør det nemmere for køberne at sammenligne varerne. Houmt Souk har været et handelscentrum siden oldtiden, og byen er kendt for sine ”funduq’er” – gamle handelshuse med plads til kamelkaravaner. I dag er mange lavet om til charmerende turisthoteller.

Besøg flamingoøen
Tag en bådtur fra Houmt Souk til Ras Rmel, kendt som Flamingo Island, hvor man kan beundre store flokke af de spøjse lyserøde flamingoer. Øen er også perfekt til snorkling og solbadning.

Udforsk øens jødiske historie
Befolkningen på Djerba er multikulturel med berbere, kristne og jøder, der lever fredeligt side om side. Øen er hjemsted for et af ​​de største jødiske samfund i den arabiske verden. El Ghriba-synagogen er den ældste synagoge i Nordafrika, med en historie der går tilbage til det 5. århundrede f.Kr. Synagogen tiltrækker jøder og historieinteresserede fra hele verden, og er absolut et besøg værd for sin smukke arkitektur og historiske atmosfære.

Keramikbyen Guellala
De fleste af de smukke keramikfade, skåle og kander, der sælges i enhver tunesisk basar produceres i den lille landsby Guellala. Det gør byen til et must for de mange, der forelsker sig i den farverige håndmalede keramik i løbet af ferien. Gå ind i et af værkstederne – pottemagerne demonstrerer gladeligt hvordan de smukke fade bliver til. Sandsynligvis bliver du også tilbudt en fantastisk pris på varerne.

Djerba i tal:

Størrelse: 514 km2
Befolkning: 106.000
Største byer: Houmt Souk og Midoun
Klima: Solrigt og behageligt året rundt med omkring 32 grader i juli og 17 grader i december.
Aktiviteter: Kameludflugter, windsurfing, dykning, golf, wellness, ridning

27. september, 2014

Posted In: Aktuelt forsiden, Rejsemål, Tunesien

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com