Huler i haven

Man behøver ikke være ingeniør for at bygge en hule, for hulebyggeri ligger dybt i os. Naturkatapulten kommer alligevel med et par gode ideer.

At have et sted, som er helt ens eget, – et sted, hvor man kan sidde i fred og hygge sig, – det er dejligt. Og guld værd.Det er skønt at kunne gemme sig, laderoen falde på sig og lade tankerne flyve. Eller bare sidde uforstyrret og læse en god bog eller lytte til lydene udenfor.

Og fornøjelsen bliver bestemt ikke mindre af at have fundet eller bygget hulen selv. Det behøver ikke være så fint eller besværligt: Byggematerialerne er som regel lige ved hånden. Et par nedfaldne grangrene og et par lidt tykkere grene at støtte dem til og vupti!

Så er der en hule.Her er et par forslag til, hvordan I kan lave en rar hule: Brug buskadset. Noget af det nemmeste er simpelthen at lede efter et pænt stort hulrum under noget buskads (uden torne!). Der danner sig tit noget ”luft” under de nedhængende grene på pil, rododendron eller andre lidt lave buske. Gå ind i hulrummet og se, om der er plads nok til at sidde behageligt for en eller to personer eller hvor mange, I nu er.

Måske kan I tage et par kviste af eller bøje dem til side for ikke at få dem i øjnene.

Trækroner

En anden nem hule kan I lave i kronen på et fældet eller væltet træ. Få en voksen til at save et par grene af, så der bliver plads til et par siddepladser. Klip et par kviste af i begge sider af hulen, så I kan holde øje med verden udenfor, uden selv at blive opdaget. Indret jer eventuelt med et tæppe og et par puder, så I kan sidde behageligt. Er der et par vandrette grene, der stikker lidt ud fra de andre, kan I bruge dem som hylder til at stille krus og andre ting på, for eksempel jeres kikkert eller kamera eller tegneblok. Måske har I et gammelt låg til en tønde eller en side fra en stor papkasse, I kan bruge.Vidste du det?Underjordiske huler med mange muligheder. I Danmarks undergrund er der store kalkgruber, som er så store, at man for eksempel lægger vin og ost til lagring derinde og afholder koncerter i dem. Der bor også masser af flagermus i disse underjordiske huler. En pilehytte er nem at lave, men tager lidt  tid, før den er tæt.

Sjov med huler

Giv hulen et navn og lav et flot skilt af et stykke drivtømmer eller et andet gammelt bræt. • Lav adgangskort til dem, som skal have adgang til hulen.

Lav et kodeord, som man skal sige, før man kan få lov at komme ind. • Lav ”gæstekort”, så mor og far kan komme på besøg. • Lav navneskilte, for eksempel af flade sten, sat på en brochenål eller af hulsten, som får en lædersnor igennem hullet. Eller sæt navn på en kasket eller et armbind. • Lav jeres eget hemmelige sprog. • Lav en lille dagbog for de dage, I er der. • Tag billeder af de dyr, I kan se fra jeres skjul. • Hav en ”tingfinder-pose” hængende til sjove frø eller sten, I finder omkring hulen. • Lav et diplom til dem, der finder flest ting. • Hyg med tæpper og puder.

12. juni, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden, Børn i naturen, Sjov i naturen

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com