Sydende, simrende, kogende og ikke mindst velsmagende. Der sker noget positivt med appetitten, når køkkenet flytter udendørs.

Af Martin Hoffmann Kønig

Et beskedens hul i græsplænen, nogle fundne sten omkring, en god tykbundet gryde over et brændende bål,  kan snildt gøre det ud for et eventyr i egen have. For vores vedkommende står den om vinteren på cacao over bål, popcorn og til den mindste søns fødselsdag i januar på skumfidusser og snobrød, som selv den ældste søn på 15 teenagebevidste år, er helt med på.

naar-kokken-flytter-ud

Der er noget helt særligt heksehyggeligt over, at finde et pa grene og tænde op i bålet, putte snittede – selvfølgelig skåret på spækbræt i haven – grøntsager, kød og et skvæt rødvin til at stimulere smagen, i, og så ellers bare gå og dufte, hvordan det hele bliver til mad, som alle kan spise. Hvad retterne hedder, har vi ikke fundet ud af, men  alle i familien nyder at sidde og spise den bålkogte mad på græsplænen, og for os er det også en fabelagtig måde, at få familiens to teenagere til at gide en smule natur med familien – og appettiten fejler aldrig noget, når maden er lavet over bål.

Har du gode opskrifter eller erfaringer med, hvordan naturen kan bruges som køkken, så send dem til os, så vi kan dele dem med andre.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAOLYMPUS DIGITAL CAMERA

10. juni, 2015

Posted In: Aktuelt forsiden, Camping, Mad i naturen

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com