Køen til abraerne ser lang og trang ud, men det går stærkt, og efter få minutter sidder vi på rad og række på dækket af den lille træbåd. Sådan er det også i Dubai. Ting kan se kaotiske og forvirrende ud, og er det også tit, men når det kommer til resultatet, så er det som oftest storslået.

Dubai By skilles af den smalle bugt Dubai Creek, og der er – selvfølgelig – mulighed for at køre både over og under den, men den hyggelige, rolige og mest autentiske transportform er at krydse bugten med en abra, som er en mindre motorbåd, hvor en bænk på dækket udgør siddepladserne. Man sidder ryg mod ryg og med benene helt ud til kanten af båden, næsten svingende over vandet.

Abra2

Endelig. Følelsen af at være til stedet i en autentisk og ægte arabisk ramme får hurtigt tag i en, også selvom vores og de andres både vist styres af indiske bådførere. Turen er rolig og en god måde at se byen fra vandet, studere livet på de iranske fragtkibe, der ligger surret sammen og venter på at blive stopfodret med luksusvarer, der skal hjem over det amlle Hormuzstrædet eller bare nyde at få lidt vind i håret på det duvende vand. Selvom turen over bugten kun tager få minutter, og koster ganske få kroner, så er det en herlig måde at transportere sig på.

På Bur Dubai-siden af bugten ligger tøj souken, hvor man kan købe billige silketørklæder og på den anden, Deira-siden af creeken findes den berømte guldsouk, og som mange har beskrevet det, så er det med stempel og garanti, for i Dubai accepterer sheiken ikke, at der snydes med varerne, og selv ursælgerne, forklarer også med det samme, at deres varer med garanti er kopier .

Abra3bra1

 

 

 

12. april, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com