Springvand, villaer omgivet af frodige haver, Alhamra med de mange turistbusser, den lille tapasrestaurant, hvor sortfods skinke pryder vinduerne, og byens ældste kvarter, Albaicin, som er udnævnt til verdenskulturarv – Granada, i Andalusien, har lidt af det hele. Vi kørte selv dertil fra Almeira ved kysten, og målet var egentlig, at se lidt bjerg, måske besøge Alhambra, som alle taler og skriver om, men sådan gik det ikke.

IMG_3633Til gengæld fik vi en fabelagtig by-oplevelse ved blot at vandre gennem de smalle og charmerende kvarterer, købe lidt flute, ost og skinke i supermarkedet, som senere blev nydt fra bagagerummet på en bro.

Tre børn med op til 10 års aldersforskel er ikke altid det nemmeste, at matche på fælles oplevelser, men i Granada oplevede vi, at alle fandt ro ved blot at slentre gennem de smalle gader, studere den store kirke samt sidde på byens torv, og studere gadelivet.

De rynkede appelsiner hænger i klaser omkranset af en “mur” af grønne planter og træer, og den ældede træbænk ved Calle Virgin Del Rosario, er et perfekt sted, at indtage en is, og så gribes jeg af en ubændig lyst til at gå på hugst i de appetitlige appelsiner. De hænger jo bare der, og ingen tager åbenbart notits af deres eksistens.

Men knap har jeg fanget den første appelsin, før en tydeligt beruset og voldsomt tatoveret mand, der ellers å ud til at sove en brandert ud på en nabobænk, med en overraskende fasthed i stemmen og kraftigt advarende finerbevægelser gør os klart, at appelsinerne ikke er til turistmaver.

Det handler åbenlyst ikke om, at beskytte træerne for rov, men appelsinerne er åbenbart ikke til at spise, så endnu engang må vi sande, at nogle af de bedste ferieoplevelser er dem, der opleves gennem øjnene, og frem for alt – sammen.

IMG_3645

IMG_3654

IMG_3651

IMG_3650

2. april, 2016

Posted In: Aktuelt forsiden, Rejsemål, Spanien

Tags: ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com