Skoletasken får et fur hen ad gulvet, frakken kastes henslængt, ikke dovent, bare med en sikker viden om, at der altid er en forælder, der kommer og samler op, og så ordene: Jeg er sulten!

Det er herligt at kunne være hjemme når ens 10-årige søn kommer hjem fra skole, men kan også være en udfordring. Der er længe til aftensmaden og ofte kalder fodbold, trommer eller spejder, så der er ikke noget at sige til, at der skal lidt hurtig energi til kroppen.

Vi nærmer os mellemmåltidets kunst. Det måltid, der skal kvikmætte, men også meget gerne må bidrage til både hyggen og give lidt ekstra på vitaminsiden.

Vi ved det godt. Kostfibre skal der til for det sikrer det stabile blodsukker. Groft rugbrød, frugt eller grøntsager, og hos os er der næsten altid en hjemmelavet smoothie i køleren, og gerne lidt til den søde tand, der kalder.

Jordbær , blåbær, bananer, vand og æblejuice, er benzin til den yngste, men også et glas varm mælk, meget gerne med en chokolade ske, med mørk chokolade, som kan røre mælken til cacao. Det hitter, og så er der en rigtig positiv snydetamp er værd at have in mente.

Frosne vindier uden sten. De kan sagtens slå vingummitrangen, eller pep en banan op ved at brække den i to stykker, skær skrællen i sjove lange stykker, og dyp bananen i kokos.

Opskrift på sunde snacks:

10 mandler

5 hasselnøddekerner

1 spsk gojibær

1 spsk chiafrø og eller hørfrø

1 spsk solsikkekerner

3 spsk god usødet kakaopulver

1 spsk stødt gurkemeje

1 tsk fintrevet frisk ingefær

1 knivspids vaniljepulver

6-8 dadler

Evt kokosmel til drys – eller kom det i kuglerne

Alle ingredienser, ikke dadlerne, hakkes, evt. i en foodprocessor. Det skal være helt fint hakket. Skær dadlerne i mindre stykker og kom dem med de andre ingredienser i processoren. Det kan smuldre lidt, men det skal kunne samles til en kugle, ellers kom mere dadel i. Tril kuglerne og drys med kokos.

Mellem

 

7. februar, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com