De tre løvtræer stritter, men den forkert vej, for de store træer er væltede, og de ligger med ”fødderne” i jord og muld, men langs stranden.

Naturen har bidt af skovkysten flere steder i Boserup Skov, ved Roskilde , men for 13-årige Malthe og hans hundelillebror, er det bare et fabelagtigt sted at klatre, kravle og lade kroppen fantasere helt frit.

Skovens fitness-center er af den slags, man bare godt gider, og hunden tager hul på sin første del af en, måske, lang agilitykarriere. Den regnfugtige sorte træstamme dekoreret med gule, røde, brune og grumsede blade, er glat som sæbe, men vi aner et smil på den sortmaskede hundemund, for han kan tydeligvis lide kravleriet, der ellers er helt nyt for ham. Ikke en fordel at have fire fødder, for de glider , men han holder sig fast, kæmper sg retur og okser sig til træets ende, hvor han glad vender og napper turen retur.

En teenagedreng kravler forsigtigt , helt forsigtigt, mens han ser lidt nervøst ned mod de to jævnaldrende piger, som beundrende følger hans farefulde klatretur op af lerskrænten. Et af Boserup skovs mest besøgte steder, og fra toppen er der en fabelagtig udsigt over Kattinge Vig, hvor man kan bade fra fjordstrand, og Ringsøen. Hans fødder smutter, hænderne griber lynsnart ud efter en af de massive trærødder, der titter ud fra den sandede jord .

Han fanger en. Frelst, men smilet er knap så selvsikkert, om for øjeblikke siden, og han finder hurtigt en nemmere og mere sikker ned af den porøse skrænt.

Mennesker larmer, og det gør et vejrlabert skovebesøg lidt dyrefattig, for hvis der er noget Boserup Skov er kendt for, så er det dyreliv.

I luften nattergal, rødstjert, mejser, ugle, kvækerfinker, musvitter, munk og stillits, spætmejse, flagspætte, der bygger rede i gamle hule træer, og på en stille dag, kan man snildt høre dens næb tromme spætten arbejdssang i træerne.

Vi har valgt en forkert vej. Afskårne siv brude have have advaret os, det begynder at svubbe blødt og vådt under vores fødder. Her er testen. Kan man som familie holde sammen og den gode tone, når det viser sig, at fars vejvalg har ført os ud i noget blødt snavs.

Sjovt synes hunden, og det smitter, for nu skal der virkelig vælges rigtigt, Et forkert skridt kan betyde skovturslang våder sokker.

Jeg prøver med en forløsende beskrivelse af, hvordan der sådan cirka lige her er fuldstændig fantastiske steder at finde anemoner, men altså først til april. Hvide, gule og blå, de er her alle sammen, og lige som med fuglene, så står blomsterarternes omfang i kø for at blive nævnt, for skoven er et tag-selv-bord i naturlig diversitet.

8. november, 2020

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com