En cowboy, der sidder aparte med benene bøjede over en trebenet skammel, nærmest svævende, og over for ham en uhyggelig dragelignende figur, der kun bevæger sig når der puttes penge i hatten foran hans tretåede kløer.

Begge er er spraymalede og begge er de en del af det sydende og entreprenante erhvervsliv, der befolker La Rambla. Boulevarden, der skærer sig fra Barcelonas gamle bydel ned til Middelhavet. Ikke bare en træomkranset midterrabat på en travl gade, men en nærmest ikonisk “must-see” seværdighed i den turistpopulære catalonske hovedstad Barcelona.

Is på pind eller i bæger, en fodboldbluse-sælger, karikaturtegnere, gademusikanter, gøglere, tarotkort læsere, blomsterhandlere, souvenirboder, restauranter, kvidrende papegøjer og aviskiosker. Her er en sydende blanding af alt det, der får turister til at rejse hertil i milliontal. For meget, men også tilpas charmerende og fascinerende, så det skal opleves.

005013

Midt på Ramblaen er der en god grund til at bryde fra Ramblaen og gå over vejen. Rent faktisk er der mange hundrede grunde til en afstikker, særlig hvis maven rumler. For her ligger La Boqueria, et af Europas bedste madmarkeder, og med sine 170 år også et af de ældste,hvor lufttørret Serrano-skinke konkurrerer med friturestegt blæksprutte på spid, pyrenæersvampe, frisk fisk, sushitapas, chorizo-pølse, frugt smoothies, oliven og Manchego oste.

Det er et eventyr for sultne, og en oplevelse af de helt store for øjne og mave.

014

 

002

 

 

 

 

20. juli, 2017

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com