Ravn er den eneste søn af Danmarks dronning og dermed er hans fremtid besluttet: Når dronningen dør, skal Ravn være konge. Desværre er han ikke så interesseret i at styre et land. Han vil hellere bruge sin tid på den lokale kro, hvor der er fri adgang til god mjød og henførte kvinder.

Sådan er grundfortællingen i årets vikingespil Ravn Dronningesøn, der løber af stablen i Frederikssund, og Borneferie har haft tre generationer afsted for at se stykket. Mormor Kaja Andersen, Mor Majbritt og søn og vikinge-begejstret Malthe på syv år, og ifølge Kaja er der noget at komme efter.

– Hele stemningen er fantastisk. man kommer til en hel landsby af vikingeboder og folk klædt som vikinger. De børn, der skulle deltage i stykket, løb og gjorde klar, der var tændte bålsteder, og hytter, hvor man kunne spise i faklernes skær, siger hun og fortsætter:

–  Stykket handler om Ravn, som skulle gå så grueligt meget igennem, før han kunne erobre kronen efter sin mor. Det var en fantastisk fortælling og fabelagtigt, at opleve, hvordan særligt børnene i stykket foldede sig ud. Malthe fulgte med, og levede sig ind i stykket på en måde som var helt utrolig.

Vikingespil-2012-0028-opt

Ifølge Borneferies tre udsendte, så er årets vikingespil et stykke topspillet teater, som forfører og leger fantasien tilbage til vikingetiden, og særligt stykkets afslutning, et stort fakkeloptog, gjorde indtryk på de tre.

Udover selve forestillingen, så er hele landsbyen omkring stykket befolket af vikinge interesserede mennesker fra ikke færre end 48 forskellige nationaliter, der tilsammen har skabt et kæmpe vikingemarked, hvor man kan røre ved, prøve og købe armbrøster, økser, vikingesmykker mv., og ser man på prisen – 90 kroner for en træarmbrøst – så befinder vi os i den absolut billige ende.

“Mormor, du kommer ikke til vikingespil, uden at du har fået en Thors hammer.” Malthe er fast i stemmen, mens han forklarersin mormor, at Thors Hammer er en stor krydret ristet pølse med vikingebrød, og meldingen fra mormor er, at der er tale om en særdeles velsmagende tradition.

Fakta:

Frederikssund Vikingespil spiller hver aften, dog ikke mandage, indtil den 13.juli.

Priser: Voksne(over 15 år):  175 kroner

Børn(5-14 år): 50 kroner

Se mere på hjemmesiden www.vikingespil.dk

Årets forfattere er Ida Bjørlig og Rebecca Wittenburg.
Instruktør er Torben Sekov.

Viking1  Vking2

Viking5

22. juni, 2014

Posted In: Danmark, Underholdning og forlystelser

Tags: , ,

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com