Børn og spiritus er en elendig blanding, men der er tidspunkter på året, hvor det alligevel går. Lige nu for eksempel, for valnødderne hænger og gør sig julegavelækre. Mystisk at skrive om lige nu, men skal det lade sig gøre, at kunne servere en bragende velsmagende valnøddesnaps til julemiddagen eller lade børnene forære familiens voksne medlemmer en hjemmelavet julegave, som vil blive værdsat, så skal I på jagt nu.

Valnød1Valnød2

Fyld en bærepose med umodne og midterbløde valnødder, friske og grønne for vi skal have fat i dem før de bliver hårde, og så er det ellers bare om at gå i gang. Plastichandskerne er noget af det vigtigste, for den grønne væske, der er i nøddeskallen, farver sig gerne ind i huden, og når først det er sket, så kan det kun slides af.

ValnødValnød5

Valnødderne flækkes med en kniv i to eller fire dele, puttes i et glas med løg eller i en bøtte, og så overhældes de med vodka, gerne af den billige slags. Husk, at der skal være luft i toppen, så det kan ånde, og når det har stået i cirka 14 dage, så kan det være en god ide at rode lidt rundt i væske og nødder.

Valnød4

Selvom der skal nusses lidt om valnøddedrikken hver 14.dag, så kræver det tålmodighed. Minimum fire måneder, så det passer lige til jul, og snapsekloge folk siger, at det snildt kan trække i flere år før smagen når sin topformåen.

Valnød3

Når væsken nærmer sig det sorte, så er den klar til at blive smagt på, og snart også til at blive hældt på flotte flasker og serveret som julegave. Hvis de hælder den mærke væske gennem et kaffefilter, så fås en flot gyldenbrun væske, der ikke kun smager godt, men også ser ganske flot ud.

24. oktober, 2019

Posted In: Aktuelt forsiden

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com