Vejret arter sig, solen står højere end længe og det er tid til at få luftet familiens vandresko. I Hornsherred finder I en af de virkelige perler. Tag til Ejby Ådal.

Af Martin Hoffmann Kønig

32 meter over havet troner de stejle fredede og græsbevoksede skrænter, fårestier, der er små terrassestier på istidsskabte skrænter, giver eksotiske udkigsposter og køerne kigger dovent mens de tygger sig gennem eftermiddagsslikket.

Benene syrer mens vi bevæger os op, så ned og så langs de stenede stier. Under os danser solen i Isefjordens stille vand. Vi er på en tidsrejse på en onsdag eftermiddag. 16.000 år tilbage i tiden, dengang hvor de sidste ismasser smeltede bort fra Sjælland. Dengang, hvor sten, grus, sand og ler forvandledes til et enestående naturlandskab, og smeltevand nærmest slikkede naturen til forvredne og forunderlige vandløb.

Vi er ved Ejby Ådal, i Hornsherred, og selvom sommeren stadig kun skimtes i det fjerne, så er det her, at hele familien kan opleve noget af det fremmeste naturen kan byde på, og en tidlig eftermiddag er det bedste tidspunkt, for her har man de smalle stier og hele dette alpelignende landskab for sig selv.

Det er også her, at blomsterinteresserede familiemedlemmer vil finde glæde, når de genkender nikkende kobjælder og blodrøde storkenæb, for blot at nævne de mest spektakulære blomsterfund i det der kaldes et af de fineste botaniske lokaliteter.

Man skal køre gennem sommerhusområdet Kyndeløse Sydmark, før denne enestående naturperle tårner frem med udsigt til Dragerup Skov og Isefjorden. Baustastenen Troldbykællingen, er et af de mange særegne steder, og går man ad stien mod stenstranden, så er der gode muligheder for at opleve fremspringende kildevand, der farver strandens sten rustfarvede af okker.

En plastpose fyldt med indsamlede øldåser, en henlagt robåd og en uendelig lang trætrappe vidner om, at det også er et område med liv og boliger, men man mærker det næsten ikke, og der er fabelagtige steder, at bygge stenhøje, krybe i skjul eller bare få sved på panden på den allerbedste måde.

 

Sådan finder I frem:

Ejby Ådal er privatejet, men med offentlig adgang fra Sydmarksvej og Kyndeløse Strandvej, hvor der også er parkeringsmuligheder.

 

vandrevandre1

 

vandre2Vandre4

 

 

 

 

 

 

 

 

29. maj, 2019

Posted In: Aktuelt forsiden, Påskeferie

Læs også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com